Бившият дом на музикалната легенда Фреди Меркюри се продава -

...
Бившият дом на музикалната легенда Фреди Меркюри се продава -
Коментари Харесай

Продават къщата на Фреди Меркюри

Бившият дом на музикалната легенда Фреди Меркюри се продава - офертата е за над £30 милиона (68,5 млн. лева.-бел.ред.), оповестява Sky News.

Garden Lodge в Кенсингтън, западен Лондон, е ситуиран в спокоен анклав в квартала и е бил описван от Меркюри като „ неговата селска къща в централен Лондон “.

Построен в нео-грузински жанр през 1907 година, парцелът включва столова с двойна височина, огледална съблекалня, бар, библиотека и градина в японски жанр с фонтани. 

Меркюри купува къщата през 1980 година, като я реновира през идващото десетилетие, с цел да включи неповторимото си възприятие за жанр и сбирка от изкуство от цялостен ​​свят.

След гибелта му през 1991 година, на 45 години, от затруднения, свързани със СПИН, Меркюри остави къщата на най-хубавата си другарка Мери Остин. Тя ще продължи да живее там 30 години.

Миналата година Остин продаде 1500 предмета от вкъщи си по време на шестдневен търг в Sotheby's, като част от събраните пари отиде в Mercury Phoenix Trust, благотворителна организация, учредена от членове на Queen за финансиране на световни начинания за ХИВ/СПИН, и фондацията за битка със СПИН на Елтън Джон.

Артикулите включват имитация на короната на Свети Едуард, чиято същинска версия е била носена от крал Чарлз III при неговата коронация, невиждани до момента ръкописни текстове на някои от най-големите шлагери на Queen и някои от най-екстравагантните театрални костюми на Меркюри.

Преди разпродажбата някои от най-впечатляващите предмети обиколиха Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис и Хонконг.

Зелената градинска врата на къщата, покрита с ръчно рисувани бележки от почитатели, беше продадена на търга за 412 750 паунда.

Говорейки за къщата, Остин сподели:

" Тази къща е най-славната кутия за мемоари, тъй като има такава обич и топлота във всяка стая ".

„ Беше наслаждение да пребивавам тук и имам доста прелестни мемоари тук. Сега, когато е празно, се придвижвам назад към първия път, когато го гледахме. “

Тя добави:

„ Откакто Фреди и аз прекрачихме именитата зелена врата, това беше място на мира, същинска къща на актьор и в този момент е моментът да поверя това чувство за мир на идващия човек. “

Подробностите за къщата не са оповестени онлайн за обществено гледане.

Потенциалните купувачи ще бъдат проверявани преди оглед, с цел да е несъмнено, че разполагат със средства за закупуване на парцела.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР