Бившият директор на Вътрешна сигурност Стефан Банков се оплака от

...
Бившият директор на Вътрешна сигурност Стефан Банков се оплака от
Коментари Харесай

Бившият шеф на Вътрешна сигурност на МВР се оплака от безпрецедентен натиск и терор

Бившият шеф на " Вътрешна сигурност " Стефан Банков се оплака от невиждан напън и гнет , който се реализира над всички полицейски чиновници, в това число и по отношение на него. За това е развил хипертонична рецесия и излиза пет дни в отпуска.

" Терорът се показва в това, че министър Рашков , персонално на мен, а и на останалите шефове ни декларира, че не желае да работи с нас, да напущаме незабавно , а в случай че не напущаме, ще си имаме проблеми. "

Доколкото е известно на Банков, през вчерашния ден също има отстранени шефове, само че не знае за детайлности. Лично той е викан няколко пъти в кабинета (на министъра, бел.ред.), " оказван ми е невиждан напън да арестувам чиновници на Министерство на вътрешните работи по връзки, на които нямаме никакви доказателства - отнася се за досъдебно произвеждане на Пловдив, делото, което беше за трето РПУ.
 Тома Биков: Погром в службите, които НАТО оцени високо
Тома Биков: Погром в службите, които НАТО оцени високо

Вместо да се занимаваме със сериозните неща... Атанасов, Дончева, Рашков и нелепости

По отношение на мен както министър Рашков, по този начин и един от зам.-министрите му, Ганчев, му е отправено непосредствено запитване - за какво не отидохте в Министерство на вътрешните работи болница да задържите Рогачев. " Представете си защо става въпрос и за каква правова страна и подготовка на почтени избори приказваме ", съобщи Банков.

Той увери, че Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не е подслушвала политици .

Банков бил поканен да подаде заявление да освободи самичък поста, само че отказал, като декларирал, че е надпартиен и не се занимава с политика.

Няколко часа по-късно бил преназначен по служебна нужда да подкрепя министъра като го поучава по въпросите за изборите. За да покаже министърът какъв брой имал потребност от такива съветници, през вчерашния ден му било препоръчан кабинет, който се намира в ъгъл с доста малко светлина и директно до входа на тоалетната. Банков не знае на каква служба се намира, защото досега министърът не му връчил заповед за новата служба. Банков обаче е обжалвал в съда освобождението си като шеф на дирекция " Вътрешна сигурност " , като министър Рашков даже не благоволил да я даде в съда. Въпреки това краткотрайно преназначената служба Банков не може да я откаже, само че я приема като командирова за " изчистване на неуместните чиновници " .
 Димитър Георгиев: Бойко Рашков е с лишен достъп до класифицирана информация
Димитър Георгиев: Бойко Рашков е с лишен достъп до класифицирана информация

Вътрешният министър не е обжалвал отнемането на достъпа

" На мен ми се сподели непосредствено, че без значение от това кой управлява наказателния развой, аз съм можел да подхваща дейности във връзка с Рогачев. Нямам доказателства и в случай че имам доказателства, те щяха да бъдат дадени на прокуратурата ", увери Банков. Той бил упрекнат, че не е стигнал до върха, само че Банков се пита по какъв начин можело да стигне до върха - като фабрикува доказателства ли?

Банков увери, че не се крие, а останалите уволнени шефове били от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Служителите нямат контакт с политици и не са имали , доколкото ми е известно, в случай че няма секрети записи, за които самият Рашков знае и хората, които дали тази информация. Цялата информация за всички записи на чиновниците като материално доказателство са предоставени на прокуратурата и тя е способена да ги пояснява и да се произнася. Записи с политици и диалози на мен не са ми притежание, посочи Стефан Банков.

До момента никой не е желал да изрича мнение по отношение на изборите - това ново звено е звеното за почистване, сподели Стефан Банков.
 Шефовете на ДАНС и ДАР се върнаха на работа Обновена
Шефовете на ДАНС и ДАР се върнаха на работа

Димитър Георгиев е подал оставка като шеф на ДАНС

През 2013 година за последно Банков се срещнал с Бойко Рашков, когато министърът изискал от него да му направи стратегически разбор на активността " Ние във връзка с предизборните акции сме употребявали следствие против чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че политици - не, всичко е докладвано на прокуратурата. " Този памфлет, който го сътвориха някои хора, е един пиар . Политици в никакъв случай не сме подслушвали, това е някаква клевета ", акцентира Банков.

Той уточни, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков си е основал уюта да придобие цялата информация , която съдържа дирекцията цялата една година обратно. Банков изясни, че дейностите на министър Рашков стигнали до такава степен, че да манипулират хора и да задават въпроси за това шефът на дирекция Вътрешна сигурност превозвал ли е в служебния си автомобил опиати, пачки с пари и дали е рязал документи по отношение на изборите.
 Бившият Министерство на вътрешните работи министър: Отстраняването на главсека е нелегално
Бившият Министерство на вътрешните работи министър: Отстраняването на главсека е нелегално

" Има граници, които не трябва да бъдат преминавани - даже желанието за реваншизъм да е неудържимо "

Припомняме, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков освободи от служба -,,. Освободен беше и ръководителят на ДАНС -.
 Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС поради разкритите съветски шпиони
Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС поради разкритите съветски шпиони

Той предвижда, че повече никой няма да разкрие съветски шпиони у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР