Бившият директор на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров заедно с

...
Бившият директор на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров заедно с
Коментари Харесай

Боримиров с ретроспекция за изминалите 5 години в ДЮШ на Левски

Бившият шеф на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров дружно с Нестор Юруков (главен методист в ДЮШ на Левски) направиха ретроспекция за работата си през миналите 5 години в школата на "сините ".

Боримиров беше подготвил специфична презентация с задачите и изпълнените задания в школата на клуба, до момента в който той беше отпред на академията.

„ През юли 2014 аз застанах както през днешния ден, с лицето си, и направих презентация. На нея разгласих проектите си. Сега съм задължен да дам доклад за това каква работа свършихме за тези 5 години. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха в този интервал, на всички треньори, с които работех. С които, дръзвам да настоявам, че направих доста добър колектив”, показа Даниел Боримиров.

По-голямата част от презентацията направи Нестор Юруков – лекар на педагогическите науки и преподавател в треньорската школа по футбол към БФС.

„ Концепцията за развиване на ДЮШ включваше присъединяване в интернационалните шампионати. Левски стана различим. Предвиждахме до 2021 година 20% от тима на Левски да бъде с играчи от школата. До юни 2019 имаме 13 играчи с професионални играчи към първия отбор”, показа Нестор Юруков.

„ Искам да опиша една забавна история със Захари Сираков. Знаете, че има естрада даже в Русия на негово име. Искам с деца, да стартира с деца, по този начин сподели той като го поканихме. Но този човек искаше да стартира изначало. Той е един от курсистите, които вършат усещане в школата, към този момент кара А лиценз, 3 години е в Левски”, разяснява още Нестор Юруков.

„ За нас беше значимо да сътворяваме треньори. Георги Тодоров, Красимир Петров, Тодор Симов, Димитър Телкийски и Петър Пеев са хора, с които работихме още. Имахме фантазия, най-обичаният български тим да има български лица. Видяхме и млади футболисти,които чакаха шанса си, единствено Даниел Боримиров съумя да ги убеди да останат в Левски и да чакат момента, в който ще получат шанса си в първия отбор”, добави още Нестор Юруков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР