Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той

...
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той
Коментари Харесай

Тръгна делото по скандала Суджукгейт

Бившият народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той е обвиняем за изнудване на предприемач от Добрич.
Според прокуратурата, Мартинов е употребявал името на премиера Бойко Борисов, с цел да получи 4 тона суджук, 30 кг филе „ Елена” и 30 кг пастърма.
Бившият депутат пристигна в съда с юриста си и изясни, че не се тормози от обвиняванията и не е желал суджук от името на премиера.
„ Всичко е един огромен фарс, вие ще го разберете в хода на делото. Дължат ми пари от наеми. И най-лесният метод да не си платиш наема е да повдигнеш обвиняване на някой различен – а сумата е много голяма”, сподели Мартинов, представен от bTV.
Потърпевшият предприемач Антон Проданов пък претендира да си получи 36 хиляди лева за предадените месни артикули. „ Има безспорна принуда – както против мен, по този начин и против всички очевидци. Проверки, сигнали, преписки” добави той.
От прокуратурата признаха, че не наблюдавали до каква степен са стигнали пратките от суджуци, филета и пастърма. „ Предметът на следствието е изнудване, а не кой се е облагодетелствал впоследствие”, сподели Петър Белчев, прокурор по делото.
След като прокуратурата сама сочи в обвинителния акт, че е употребявано името на премиера, затова би трябвало най-малко да напише – в хода на следствието установихме,че са стигнали или не са стигнали до премиера’, съобщи Христо Ботев, юрист.
Адвокатът на подсъдимия към момента не е решил дали да призове като очевидец в съда Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР