Бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт обясни днес в

...
Бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт обясни днес в
Коментари Харесай

Мадлин Олбрайт: Косово е независимо и заслужава признание от всички

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт изясни през днешния ден в Прищина, че Косово е самостоятелна страна и заслужава да бъде приета като такава , оповестява косовската медия РТК.

" Гордея се с всичко, което направихме , с цел да реализираме това. Никога няма да не помни военните години, хората скандират " Благодаря ви за Съединени американски щати ", изяснява тя.

Според Олбрайт, " Съединени американски щати направи вярното нещо . За мен е чест да бъда тук с вас . Косово е самостоятелна страна и по тази причина заслужава да бъде приета " добавя тя.

Олбрайт е на посещаване в Косово по случай 20-ата годишнина от разполагането на войските на НАТО .

Тя направи своя коментар след среща с водачите на Косово и е удостоена с " Орден на независимост " от президента Хашим Тачи и пощенска марка с нейния облик от премиера Рамуш Харадинай .
 Съединени американски щати упорстват за разговор и Косово да преразгледа митата за Сърбия
Съединени американски щати упорстват за разговор и Косово да преразгледа митата за Сърбия

Харадинай желае взаимно признание, рамково съглашение и не желае да разисква граници

Вчера, Косово награди някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън с орден " Орден на свободата " като признателност за поддръжката му за някогашната сръбска провинция, която се отдели от Белград преди 20 г .

Редица задгранични високопоставени лица дойдоха в Косово за церемонията. Сред тях е и някогашният военачалник на Съединени американски щати Уесли Кларк, който командва войските на НАТО по време на въздушните удари през 1999 година, и някогашният хърватски президент Степан Месич.

" Чудесно е да се видят старания за народна власт, парламент, президент, стопанска система и водачество . Знам, че бъдещето е ярко , тъй като хората на Косово имат смелостта и мъдростта да вземат верните решения и да отведат страната си на Запад . Западът от своя страна ще прегърне тази страна и ще й оказва помощ в бъдеще ... Надявам се да се върна още веднъж тук, когато Косово стане член на НАТО ", разяснява Уесли Кларк.
 Вучич: Агресията на НАТО против Сърбия през 1999 година нямa опрощение
Вучич: Агресията на НАТО против Сърбия през 1999 година нямa опрощение

Палмър: Разбира се, съжаляваме за хората... би трябвало да се вдъхновят всички да гледат напред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР