Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера
Коментари Харесай

Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: Сам си го предизвика

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън се заяде през вчерашния ден с съветския президент Владимир Путин по отношение на разширението на НАТО, като съобщи: " Жалко, Владимир. Сам си го провокира ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на формалния си портрет, Клинтън употребява случая да покаже и неприязънта си към политиката на някогашния президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година.

Клинтън загатна, че може да е имало подозрения по отношение на способността на Съединени американски щати да съберат поддръжка за Украйна, с цел да се опълчи на нашествието на Русия през 2022 година поради наследството на Тръмп да отчуждава съдружници. " Хората може да са се съмнявали в това, тъй като бяхме изгорили толкоз доста мостове с нашите съдружници и другари ", сподели тя пред събралите се сегашни и някогашни американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън съобщи, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва доста от целите на администрацията на Обама, в която тя беше първи посланик на Съединени американски щати, а той - вицепрезидент на Барак Обама. " Винаги сме казвали: " хората не са принудени да се причисляват към НАТО. Хората избират и желаят да се причислят към НАТО ", добави тя.

Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която към момента чака, желаеха да се причислят към западния боен съюз, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, загърбвайки десетилетията на неутралитет
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР