Бившият британски премиер Гордън Браун предупреди, че светът е на

...
Бившият британски премиер Гордън Браун предупреди, че светът е на
Коментари Харесай

Светът се придвижва насън към нова финансова криза, предупреди екс - британският премиер Гордън Браун

Бившият английски министър председател Гордън Браун предизвести, че светът е на ръба да се придвижи насън към нова финансова рецесия, защото държавните управления не съумяха да се оправят с аргументите за последната огромна финансова злополука от преди едно десетилетие, оповестява Ройтерс, цитирайки негово изявление за вестник "Гардиън ".

Гордън Браун, който беше отпред на Англия при колапса на американската капиталова банка Lehman Brothers през есента на 2008 година дал началото на най-тежката финансова рецесия след Голямата меланхолия, съобщи, че светът няма същински водачи и в този момент навлиза в интервал на накърнимост. "Ние сме в заплаха от вървене насън към една бъдеща рецесия ", уточни той пред вестник "Гардиън ". "Би трябвало да има съществено пробуждане във връзка с ескалацията на рисковете, само че ние сме в свят без водачи ".

"Ние се справихме с дребните неща, само че не и с огромните неща ", означи Браун, който бе английски министър председател от 2007-а до 2010-а година.

Той също по този начин сподели, че дейностите против финансовите злоупотреби не са били задоволително твърди и редица банки биха очаквали да бъдат още веднъж спасявани при положение на бъдеща рецесия. "Наказанията за неправилни дейности не бяха задоволително увеличени. Няма боязън, че банкерите ще бъдат арестувани за неприятно държание. Няма задоволително мощно обръщение, че държавното управление няма още веднъж да избавя институциите, които към момента не са поставили в ред своите къщи ", предизвести Гордън Браун.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР