Бившият британски министър на финансите Риши Сунак спечели и втория

...
Бившият британски министър на финансите Риши Сунак спечели и втория
Коментари Харесай

Риши Сунак спечели и втория тур на вота за лидер на британските консерватори

Бившият английски министър на финансите Риши Сунак завоюва и втория тур от гласуването на депутатите за избор на идващия водач на Консервативната партия и министър-председател, оповестява " Ройтерс ".

Той още веднъж събра най-вече гласове - 101.

След него се подреждат министърът на търговията и любимец на букмейкърите Пени Мордаунт с 83 гласа и външният министър Лиз Тръс с 64 гласа.

Главният прокурор Суела Брейвърман беше отстранена от конкуренцията с 27 гласа.

Депутатът Том Тугендхат получи 32 гласа, а Кеми Баденок получи 49 гласа.

Очаква се до края на идната седмица да останат двама претенденти, след което към 160 000 членове на торите да решат кой претендент желаят да стане идващия партиен водач и министър председател.

Резултатът ще бъде разгласен на 5 септември.

Сунак към този момент даде поръчка, че ще ръководи стопанската система като Маргарет Тачър - някогашният министър председател реакционер, в случай че стане идващият министър-председател на Обединеното кралство.

Бившият финансов министър, чиято оставка предходната седмица спомогна за рухването на кабинета на Борис Джонсън, оглави окончателния лист от осем претенденти, които желаят да станат идващия водач на Консервативната партия и надлежно английски министър председател.

Икономическият крах и свиването на разноските за живот във Англия са огромни политически проблеми в конкуренцията за заместването на Джонсън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР