Бившият бос на Барселона Жоан Лапорта официално издигна кандидатурата си

...
Бившият бос на Барселона Жоан Лапорта официално издигна кандидатурата си
Коментари Харесай

Стана ясно кога Барселона ще избере новия си президент

Бившият необут на Барселона Жоан Лапорта публично издигна кандидатурата си за изборите за президентския пост след оставката на Хосеп Мария Бартомеу. Междувременно бе оповестено, че изборите ще се проведат на 24 януари 2021 година. Извън Каталуния ще има изборни секции в Мадрид, Севиля, Валенсия и Палма де Майорка.

Лапорта даде прескоференция, на която съобщи желанията си да се бори за управителния пост, акцентирайки две от главните си цели. Той бе отпред на клуба в интервала от 2003 до 2010 година, а в случай че бъде избран отново, увери, че ще опита да убеди звездата Лионел Меси да остане на " Камп Ноу " и не изключи вид да предложения Хосеп Гуардиола да се завърне отпред на Барса на по-късен стадий.

" Меси няма да играе постоянно, само че има още няколко години огромен футбол пред себе си и се надявам да остане в Барса. Ако не остане, имаме различни разновидности. Пеп Гуардиола ми е другар, само че не съм приказвал с него. Ако той е благополучен в Манчестър Сити и желае да остане там, тогава поздравления за него. Като всеки почитател на Барса, се надявам един ден да се върне. И в случай че печеля изборите, може би един ден ще съумея да го върна в клуба ", показа Лапорта.

" Никой, който обича Барселона, няма подозрения за Меси. Надявам се да стана президент, след което незабавно ще приказвам с него. Отказахме предложение от 250 милиона евро за него, което беше от Интер през 2006 година. Тогава Масимо Морати искаше да го докара в неговия клуб. Имахме проект да се възстановим от трагична финансова обстановка при нас ", сподели още претендентът за президентския пост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР