Бившият американски президент Барак Обама се включи в предизборната кампания

...
Бившият американски президент Барак Обама се включи в предизборната кампания
Коментари Харесай

Обама лично подкрепи Байдън в предизборната му кампания. Нарече Тръмп `луд чичко` |

Бившият американски президент Барак Обама се включи в предизборната акция на претендента на демократите Джо Байдън. Той насочи и остри нападки към настоящия президент Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си. 

На протест навън в щата Пенсилвания Обама оприличи Тръмп на " вманиачен чичко ".  

Той прикани хората да гласоподават за претендента на демократите. По време на изявлението му участваха към 300 души, които бяха в своите коли. 

Обама разкритикува политиката на Тръмп за битката с COVID-19 и добави, че президентът на Съединени американски щати не е съумял да вземе най-простите ограничения даже и за себе си, с цел да се отбрани от вируса.  

" Джо ще сложи тази пандемия под надзор с проект за гратис тестване и безвъзмездни ваксини за всеки американец и ще направи по този начин, че нашите герои на първа линия в никакъв случай да не молят другите страни за оборудването, от което се нуждаят ", увери някогашният американски президент.

Според Обама Тръмп не е показал интерес към добросъвестно осъществяване на президентската служба и се отнася към нея като към " риалити шоу, благодарение на което желае да притегля внимание ".

Обама разяснява и вчерашната обява на New York Times, че.  

" Ние знаем, че той продължава да работи с Китай, тъй като има загадка китайска банкова сметка. Как е допустимо това? ", попита Обама.

Пенсилвания е един от щатите, които се считат за основни по отношение на президентските избори на 3 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР