Бившият американски президент Барак Обама призова частния бизнес да излезе

...
Бившият американски президент Барак Обама призова частния бизнес да излезе
Коментари Харесай

Обама призова компаниите да избегнат съдбата на Фейсбук около руската афера

Бившият американски президент Барак Обама прикани частния бизнес да излезе от " изолацията " и да се ангажира повече с държавните управления, когато създава нови артикули и услуги, с цел да избегне проблеми като тези, пред които е изправен " Facebook ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Обама е споделил на бизнес водачи, присъстващи на Скандинавския бизнес конгрес във финландската столица Хелзинки, че " не можете да отделяте бизнес средата от политическата и обществената среда ".

" Добър образец е Facebook ", коментирал Обама, имайки поради ударите, които обществената мрежа получи след разкритията на американските специфични служби, че " Facebook " е бил канал за намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 година

Обама отбелязал, че той персонално познавал шефа на " Facebook " Марк Зукърбърг и изпълнителния шеф Шерил Сандберг, и декларирал, че същински има вяра, че силата на обществените мрежи да свързват хората " е нещо, което е евентуално извънредно скъпо и може да бъде позитивно ".

" Но също по този начин е правилно, че тези системи са построени в изолираност (от частни компании), откъснати от евентуални обществени последствия ", добавил той.

Обама е направил мненията, до момента в който е бил интервюиран от Никлас Зенстрьом, шведския милиардер, който е създател на софтуерната капиталова компания Atomico, а също е съосновател на " Скайп ".

Обама съобщи, че се надява да види бизнес водачите да се ангажират " по-пряко " с държавните управления, с цел да държат политиците в течение с новите артикули и приложения, само че също и като самопризнание, че " ще има проблеми, свързани с софтуерните нововъведения ".

" Твърде постоянно, най-малко в Съединени американски щати, има наклонност бизнес водачите да споделят: " Нека просто да заобикаляме държавното управление колкото се може повече ". Тази тактика може да работи за известно време, само че в края на краищата - както считам, че " Facebook " в този момент откриха - ще би трябвало да се ангажирате ", разяснява някогашният държавен глава на Съединени американски щати.

Зукърбърг се появи пред Конгреса на Съединени американски щати по-рано тази година, с цел да бъде изслушан за поверителността на данните в мрежата и други въпроси.

През последните години " Facebook " беше изправен пред мощен публичен напън поради размера на подправените вести, речта на омразата и изобразяването на насилието, които се популяризират посредством услугите му. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР