Бившият американски президент Барак Обама посети Белия дом за пръв

...
Бившият американски президент Барак Обама посети Белия дом за пръв
Коментари Харесай

Здравни проблеми и промени върнаха Обама в Белия дом

Бившият американски президент Барак Обама посети Белия дом за пръв път от 2017 година, с цел да окаже поддръжка на своя другар и някогашен вицепрезидент Джо Байдън, който в този момент е на върха на страната, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Обама отиде при Байдън във връзка 12-а годишнина от приемането на здравната промяна, станала известна като "Обамакеър ", която остава в действие макар опитите за анулацията й от страна на републиканци. Освен това той целеше да помогне на опитите на Байдън да разшири обсега й, с цел да обхване повече хора.

Байдън, който се показа с възприятие за комизъм като вицепрезидент на Обама, съобщи, че всички заслуги са на експрезидента. Законът "показва, че вярата води до промени ", акцентира сегашният президент на Съединени американски щати.

"Хубаво е да съм още веднъж в Белия дом. Мина известно време ", съобщи Обама. Той означи също измененията в ситуацията при новия президент - изключително появяването на котка. "Бо и Съни щяха да са доста недоволни ", акцентира Обама, визирайки кучетата на своето семейство.

Обама остава известна фигура, само че рейтингът на Байдън е невисок, частично заради високата инфлация и продължаващата пандемия. В резултат на това Демократическата партия рискува да загуби контрола си над едната или двете камари на Конгреса на изборите в края на тази година, което би затруднило съществено плануваните от президента законодателни промени, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР