Бивш адвокат на Белия дом относно очакваното предаване на Тръмп в Джорджия: „Той няма да се радва на това“

...
Бившият адвокат на Белия дом Тай Коб каза в петък,
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Белия дом Тай Коб каза в петък, докато очакваното предаване на бившия президент Тръмп в Джорджия следващата седмица вероятно няма да го разтревожи , „той няма да се радва на това.“

Запитан как репутацията на затвора в окръг Фултън, Джорджия, може да повлияе психологически на Тръмп, Коб предположи, че въздействието ще бъде незначително.

„Мисля, че това ще има известно, знаете ли, някакво въздействие върху него... Той няма да му хареса“, каза той на водещата на CNN Ерин Бърнет. „Но, знаете ли, до степента, в която това, това ще го раздразни… Не виждам това да се случва.“

Коментарите му идват, след като множество медии съобщиха, че служители на правоприлагащите органи в Джорджия очакват Тръмп да предаване до края на следващата седмица. Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис по-рано тази седмица постави краен срок до обяд в петък, 25 август, за Тръмп - и 18 от неговите съюзници - да се предадат доброволно след обвинителен акт, обвинен подсъдимите в предполагаемите им опити да отменят резултатите от изборите през 2020 г. в щата.

След новините за обвинението срещу Джорджия – четвъртото за Тръмп тази година – бившият президент каза, че планира да проведе пресконференция следващата седмица, за да представи нови доказателства за изборни измами в щата. Той твърдеше, че докладът напълно ще оневини него и неговите съобвиняеми.

В четвъртък Тръмп се оттегли от плана си, като каза, че адвокатите му искат вместо това да компилират исковете в щата в „официални съдебни документи“.

Коб каза, че този ход е „несъвместим“ с начина, по който се е справил с предишните си съдебни процеси.

„Не е в съответствие с начина, по който той маневрира в тези случаи през последните няколко месеца. Знаеш ли, той постоянно пренебрегваше, според мен, добри съвети по отношение на това как да се държи“, каза той. „Знаете ли, това може да е повратна точка.“

„Мисля, че може да е било изненада за неговите адвокати, че той обяви това и съм сигурен, че те реагираха незабавно, както аз знаеше ли, беше загрижен, че може само да усложни обстоятелствата, ако продължи по този начин“, добави Коб.

Бившият президент също е изправен пред федерално обвинение за предполагаемите му усилия да се намеси в изборите през 2020 г. Специалният прокурор на Министерството на правосъдието (DOJ) Джак Смит предложи дата на процеса на 26 януари 2024 г. – но адвокатите на Тръмп в четвъртък поискаха тя да бъде отложена до април 2026 г.

„Това не е никъде... в района на вселената на възможните дати“, каза Коб в отговор. „Не мисля, че това беше дата, определена от адвокат, мисля, че това вероятно беше продиктувана от Тръмп дата.“

„Мисля, че този случай, по-специално случаят с намесата в изборите, лесно може да бъде изпробвано преди лятото на 2024 г. И мисля, че ще бъде“, добави той.

За най-новите новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР