Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев обявиха вчера,

...
Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев обявиха вчера,
Коментари Харесай

Политолози: Петков и Василев ще объркат електората на БСП и ДБ

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев оповестиха през вчерашния ден, че ще се явят на идните парламентарни избори на 14 ноември.

Те са наясно, че не могат да основат нова партия, тъй като периодите са къси до вота. Все още обмислят под каква форма да влязат в политичиския живот. Петков беше безапелационен през вчерашния ден, че новият политически план не е обвързван с президента Румен Радев.

„ В политическата връзка постоянно има едно действително и едно символно поле. Каквато и да е тази партия, хората ще я свързват с президента “, разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева.

По думите ѝ от това дали е или не е президентска партия ще зависи електоралната поддръжка и много ще обърка електората на Българска социалистическа партия и на „ Демократична България “. Петков и Василев са измежду съочредителите на „ Да, България “, подсети политологът.

Според политологът Христо Панчугов хората не знаят задоволително за политическите възгледи и желанията на двамата някогашни служебни министри.

„ Дори и те да бъдат избрани като президентска партия на нас това нищо не ни приказва. Аз персонално не мога да дефинира Румен Радев от позиция на полезности и на политическа линия. Подозирам, че много от българските жители са в същата патова ситация. За следващ път виждаме опит да се сложи нещо на едно празно място “, разяснява Панчугов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР