Бивши и настоящи ученици отОУКонстантин Арабаджиев:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отОУКонстантин Арабаджиев:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Отпускат близо 1,75 млн. лв. за довършителни ремонти във варненски училища и градини

Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Константин Арабаджиев ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Финансовата комисия към Общински съвет – Варна утвърди отпущането на близо 1,75 млн. лв. от локалната хазна за довършителни ремонтни действия във варненски учебни заведения и детски градини. Допълнителното финансиране се постанова поради зародили непредвидени условия по време на строително-монтажните работи, защото огромна част от постройките са остарели и амортизирани, стана ясно на днешното съвещание.

За съфинансиране на разноски по плана " Модернизация на просветителната инфраструктура “ общината ще отдели 948 127 лева, които ще бъдат вложени в ОУ " Св. Княз Борис I ", СУ " Димчо Дебелянов “ и ОУ " Константин Арабаджиев “. Други 180 253 лева от общинския бюджет ще получи професионалната гимназия " Николай Хайтов “, която също се ремонтира по европроект.

Община Варна ще обезпечи спомагателни 525 510 лева и за НУ " Васил Левски “, нужни за качествено привършване на ремонтите действия и гарантиране на сигурна и безвредна среда за образование на учениците. При осъществяване на демонтажните работи в учебното заведение са били установени голям брой недостатъци, останали скрити по време на първичните огледи.

Допълнителни средства в размер на 95 465 лева ще бъдат отпуснати и за новостроящата се постройка на ДГ " Карамфилче “. Необходимо е да се увеличи устойчивостта на обекта, като плануванаъа армирана бетонова настилка се подмени със стоманобетонна за да се понижи спомагателното слягане на терена.

Всички средства са планувани като обезщетени промени по бюджета на Община Варна за 2019 година във функционалност " Образование “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР