Бивши и настоящи ученици от1 ЕГ:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици от1 ЕГ:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Новата зала на Първа езикова гимназия спечели национално отличие

 Бивши и сегашни възпитаници от
1 ЕГ:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Новата зала за културни събития на Първа езикова гимназия във Варна завоюва премия в националния конкурс " Сграда на годината 2020 ", категория " Проекти, свързани с развиването на градовете - градска среда и просвета ". Проектът е дело на Е-Арх Студио, арх. Мартин Христов, арх. Галина Балева, възложител е Първа езикова гимназия, а финансирането на стойност 1,3 млн. лева. е обезпечено от Община Варна. Изпълнител на обекта е " Стройкомерс " ЕООД.

Мотивите за оценката са: насърчаване на инвестицията на общините и страната в културни и просветителни планове, както и реализирани отлични индикатори за звучност на постройката със относително дребен бюджет. Залата е с потенциал от 379 места, с обезпечени условия за налична среда. Конструкцията на новата част е железна и е построена върху съществуващо бетонно полуподземно тяло със складови пространства. Основният вход е през постройката на учебното заведение, като са планувани още два аварийни изхода с външни стълби към двора от запад. Сцената е от южната страна на залата, а зад нея са планувани обслужващи пространства и гримьорни на две равнища. Предвидени са инсталационно и складово помещение, а на второ равнище - стая за надзор на звука и осветлението, налична през независима стълба от входното предверие на залата. Новата зала може да се похвали със забележителна звучност, с помощта на характерната форма на фасадите и тавана, дървената облицовка и предписанията на акустичните инженери, които са напълно спазени. Изолацията е с огромна компактност, което обезпечава висока степен на шумоизолация на залата и подсигурява обикновено протичане на образователните занятия по време на използването.

Национален конкурс “Сграда на годината " се провежда от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на районното развиване и благоустройството. Той се осъществява  с поддръжката на  промишлеността и браншовите организации в региона на вложенията, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Учреден през 2002 година, състезанието е най-популярното и влиятелно събитиe в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР