Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

За първи път МУ-Варна въвежда дисциплината Авиационна медицина“

 Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.За първи път МУ-Варна провежда образование по характерната здравна дисциплинираност " Авиационна медицина ". Записването е за образователната 2019/20 година. Обучението е за студенти по медицина от 4-ти курс и ще се организира на територията на МУ-Варна с изнесени на практика занятия във военните и цивилни авиационни структури.

Медицинският университет във Варна е първият и единствен медицински университет в България, в който се организира образование на студенти по дисциплината " Авиационна медицина ".

Желаещите да се включат в курса могат да създадат поръчка на електронен адрес: [email protected] или на тел. 0882 051 681  (Д-р Боян Първанов) или персонално в Катедрата по медицина на бедствените обстановки и Морска медицина в постройката на РЗИ.

Обучението ще започва от месец октомври. Ръководител е проф. Любомир Алексиев– ръководител на Българско съдружие по авиационна, морска и галактическа медицина. Проф. Алексиев е дълготраен учител, академик и откривател във Военномедицинска академия. Занимава се с проблемите на авиационната и галактическата среда и отражението им върху пребиваващия в нея човешки организъм. Особени акценти в неговата научна активност са професиограма на летателните експерти, а също по този начин и хигиена и здравен мениджмънт на пътуванията с въздушен превоз.

Авиационната медицина съставлява и основна част от медицина на пътуванията и туризма. Квалифицираните лекари в тези области ще могат при подобаващ размер от теоретично и практическо образование да се осъществят и в туристическия отрасъл, бележещ ускорено и значимо за стопанската система на страната развиване.

Програмата визира тематики свързани с авиационна хигиена и токсикология, здравословни и безвредни условия на труд, авиационна логика на психиката, пространствена дезориентация и илюзии в полет, значение на човешкия фактор за авиацията, просвета на сигурност, следствие на авиационни катастрофи, клинична авиационна медицина, медицински стандарти и експертиза на авиационен личен състав, въздушна и галактическа форма на заболяването на придвижването и доста други
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР