Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Стартира конкурс в подкрепа на независимите създатели на видео и мобилни игри в България

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Ако сте малко без значение game dev студио или запалянко в областта на видео и мобилните игри, основали сте игра, за която вярвате, че има капацитет да бъде харесана от геймърите, то сте добре пристигнали в първото издание на състезанието за самостоятелни разработчици на видео игри SEA Game Indie Pitch.

Конкурсът е част от четиридневния game dev маратон - SEA Game Jam, който включва още конференция с топ лектори от сектора и 48 часов хакатон. 

SEA Game Indi Pitch ще се организира на 6 март от 10:00 ч. в Икономически университет – Варна. 

Победителите в състезанието ще получат неповторимата опция да показват играта си пред експерти от game промишлеността на едно от най-големите изложби за инди студиа в района, част от интернационалната конференция Dev Play 2022, която се организира в Букурещ. Проекти, оценени като перспективни от екипа на Zariba и журито на състезанието, могат да получат финансиране за разработка на играта си. Организатори на надпреварата SEA Game Indie Pitch  са българското студио Zariba, а измежду журито са имена на приети експерти от сектора, сред които Танко Шокеров  (Gameloft Sofia), Антони Христов (Arc Academy), Тодор Панайотов (Varna Lab) и Радостин Петров (Zariba). 

“Вярваме, че в България има доста надарени основатели на игри, и се надяваме посредством състезанието SEA Game Indie Pitch да достигнем до тях, да ги подкрепим и да работим в посока построяването на среда, която да подтиква тази промишленост. " - коментира  Радостин Петров, създател и притежател на Zaribа. - “Глобалният пазар на игри се чака да доближи 256,97 милиарда $ до 2025 година и се надявам България да е част от тази наклонност. "  

За присъединяване в SEA Game Indie Pitch са поканени студиа и екипи до 5 индивида, а разработка на играта, с която аплайват, би трябвало да е почнала най-много преди 2 години и да няма външно финансиране. Дори претендентите да не дават отговор на някое от горните условия, те са добре пристигнали да се включат в събитието, а екипът на Zariba и SEA Game Jam ще оцени самостоятелно допустимостта на всеки един от плановете. 

Създадена през 2007 година, Zariba започва като амбициозна гейминг компания, която в началото натрупа опит и експертиза, работейки по планове на Walt Disney и реализирайки сполучливи партньорства с огромни имена в промишлеността като LG, Samsung, Какао, Hartzourd, Upjers и доста други.

След 2010 година компанията се профилира в създаване на лични мобилни игри, които жънат триумф по всички пазари с над 100 милиона тегления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР