Бившата №1 в света и четирикратна шампионка от Големия шлем

...
Бившата №1 в света и четирикратна шампионка от Големия шлем
Коментари Харесай

Клайстерс стана собственик на отбор по пикълбол


Бившата №1 в света и четирикратна шампионка от Големия шлем е част от компания, която закупи собствеността върху един от новите тимове в Мейджър Лийг Пикълбол – формалното американско състезание по пикълбол.

Ако инцидентно не сте чували за този спорт, то той е нещо като вид на тениса, който се играе на доста по-малък корт с дървени ракети, които наподобяват по-скоро на ракети за тенис на маса, и с пластмасово топче, което лети много по-бавно. Като цяло това е спорт, в който всеки може да навлезе доста по-бързо, а също така е подобаващ и за тези, които имат компликации с напредването на тенис корта. Всичко това трансформира пикълболът в невероятна фикс идея в Съединени американски щати, където тази игра придобива все по-голяма известност.

През тази година почитатели на тениса се оплакваха от обстоятелството, че от време на време Tennis Channel избира да излъчва пикълбол пред мачове от WTA и ATR. Сред притежателите на тимове в лигата е баскетболистът Леброн Джеймс, а в консорциума, в който взе участие Клайстерс, е и легендата на американския футбол Том Брейди.

През идващия сезон Мейджър Лийг Пикълбол ще се усили от 12 на 16 тима с двойно повече шампионати и награден фонд над 2 милиона $.

„ Том Брейди, Ким Клайстерс и Knighthead Capital Management са първенци в своите области и в този момент ще бъдат първенци в Мейджър Лийг Пикълбол “, разгласи създателят на лигата Стив Кун.  „ Това, което изпъква в работата с тези невероятни персони, е тяхната пристрастеност за спорта. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР