Бившата терористка от RAF Даниела Клете бе изправена днес пред

...
Бившата терористка от RAF Даниела Клете бе изправена днес пред
Коментари Харесай

Изправиха терористката от RAF Даниела Клете пред съда

Бившата терористка от RAF Даниела Клете бе изправена през днешния ден пред федералния съд в Карлсруе. Очаква се той да ѝ показа заповедта за арест, която немската федерална прокуратура е поискала поради хипотетичното ѝ присъединяване в нападенията на към този момент разпуснатата терористична организация RAF.

Клете е упрекната за присъединяване в минимум две набези - против посолството на Съединени американски щати в Бон през 1991 година и за разрушаването на пандиза „ Вайтерщат “ в южен Хесен през 1993 година, което е предизвикало вреди на постройката за към 123 милиона немски марки (63 милиона евро). Според специалиста по тероризъм на публичната телевизия ARD Холгер Шмид заповедта за арест в този подтекст съществува от доста години, само че по закон тя би трябвало да бъде публично предадена след ареста. Според него обвиняването за присъединяване в терористична организация обаче ще отпадне заради отминалост и ще останат единствено съответните закононарушения.
Възможно е да има два наказателни процеса
Клете е откарана с хеликоптер в Карлсруе, след което ще бъде върната назад в ареста в Долна Саксония. Разследването на федералната прокуратура сега тече редом с следствието на прокуратурата във Верден за серия от грабежи на инкасо-автомобили.

Все още не е ясно дали ще има един или два наказателни процеса против Даниела Клете, която се укриваше дружно с някогашните терористи от RAF Буркхард Гарвег (55 г.) и Ернст-Фолкер Щауб (69 г.) повече от 30 години. И тримата са принадлежали към така наречен трето потомство на лявата екстремистка терористична организация " Фракция Червена войска ". През 1998 година RAF се афишира за разпусната.
Живяла в продължение на 20 години без контракт за наем
На 26 февруари 65-годишната жена беше задържана в апартамент в Кройцберг. По време на претърсването на общинското жилище с повърхност 40 кв. м полицията открива граната и експлозиви.

Твърди се, че Клете е живяла в жилището в продължение на 20 години без контракт за наем. Според говорителка жилищната асоциация, която е притежател на постройката, затова не е знаела, че търсеният терорист живее в жилището. Действителният наемател на жилището в този момент би трябвало да чака последици.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР