Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова обяви, че ще се кандидатира

...
Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Антивоенна активистка се изправя срещу Владимир Путин на президентските избори в Русия

Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори в Русия през март следващата година против сегашния държавен глава Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, който се чака да ги завоюва проблем, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Четиридесетгодишната Дунцова прикани в изявление за Ройтерс предишния месец за преустановяване на войната в Украйна и освобождение на политическите пандизчии, в това число на опозиционния водач.

Тя подаде документи в съветската Централна изборна комисия за публично включване в изборите.

Сега обаче Дунцова е изправена пред предизвикването да събере 300 000 подписа в поддръжка на кандидатурата си в цяла Русия в период до 31 януари.



Тя поправи интервюиращия, който я попита дали счита, че управляващите ще ѝ разрешат да се кандидатира.

" Защо приказваме за разрешение, когато това е мое право по закон и имам нужните качества да бъда издигната? ", отговори активистката.

" Просто следваме процедурата, планувана във федералното законодателство и за това не се нуждаем от ничие разрешение ", добави тя.

Путин разгласи пръв по-рано този месец, че ще се кандидатира. Онези претенденти, които са издигнати от политическа партия, се нуждаят единствено от 100 000 подписа.

В изявлението си пред Ройтерс Дунцова избягна потреблението на думата " война " във връзка с спора сред Русия и Украйна, който Путин назовава " специфична военна интервенция ", и призна, че се опасява.

" Всеки разумен човек, който подхваща сходна стъпка ще се опасява, само че страхът не трябва да надделее ", заключи Дунцова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР