Бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева се е предала пред деменцията,

...
Бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева се е предала пред деменцията,
Коментари Харесай

Анахид Тачева забрави сина си Митко Цонев, остава в Америка

Бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева се е предала пред деменцията, разкриват нейните родственици. Заболяването нанесло съществени вреди на паметта на легендата от дребния екран. 81-годишната някогашна брачна половинка на Коста Цонев към този момент не си спомняла починалия си наследник Димитър Цонев, написа в. " Ретро ".

Пет години и половина след неочакваната му гибел поради солиден инсулт майка му не говорела въобще за него, като че ли в никакъв случай не е съществувал в живота й. „ На моменти имам възприятието, че не си спомня тати. Според мен мозъкът е присъединил някакъв предпазен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е доста здрава, само че ментално не е себе си “, споделя за положението й внучката Деси Цонева, щерка на Митко Цонев.

Тъй като деменцията на Тачева била хваната от лекарите в Щатите в ранен стадий, тя незабавно почнала лекуване и приемала лекарствени средства, само че те просто забавяли хода на болестта и не можели да го управляват или заличат изцяло. Така в паметта й имало бели петна, изключително свързани с хора, които не са към този момент сред живите, както и с повратни моменти в нейния изпълнен с драми и нещастия живот.

Живите си близки Анахид разпознавала, даже да не са около нея. Вече близо 10 години тя е в Америка при най-малката си щерка Анахид от брака ѝ с Васил Тачев. Живее дружно с нея, гръцкия си шурей Аристотел и двете си внучета Арис и Ейтън. Спомняла си и другите си внуци и правнуци, които са в България, само че деменцията „ изяла “ от съзнанието й и двамата и починали мъже – Коста Цонев и Васил Тачев.

На родна земя легендата на Българска национална телевизия не е стъпвала съвсем 4 години. За последно тя се гласеше да се прибере в България през 2019 година, само че коронавирусът осуети проектите й, а и след отключването на деменцията връщането й стана още по-невъзможно. Дъщеря й Анахид упорствала тя да бъде под непрестанно здравно наблюдаване и отказвала да я пусне да лети от Ню Йорк до София.

Бившата тв говорителка с арменски корени си взела „ довиждане “ с приятелите си тук по време на последната си аудиенция, когато остана у нас за повече от месец. В Америка Тачева обитава легално след гибелта на втория си брачен партньор Васил през 2012-а. Година по-късно тя кандидатства за зелена карта и виза за Щатите и беше утвърдена.

Благодарение на своя шурей милионер, който се занимава с недвижими парцели, ресторантьорство и казина, поболялата се Анахид е добре подсигурена финансово и живее в апартамент за милиони долари в един от най-скъпите квартали в Ню Йорк, в съседство с доста холивудски звезди. В същото време обаче другата й щерка Теодора от първия й брак с Коста Цонев е на ръба на мизерията и едвам свързва двата края след двата опита за самоубийство и безрезултатните опити години наред да си откри работа, с цел да гледа двете си деца като самотна майка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР