Бившата световна №1 Анджелик Кербер си спомни с радост за

...
Бившата световна №1 Анджелик Кербер си спомни с радост за
Коментари Харесай

Кербер ще помага за развитието на германския тенис

Бившата международна №1 Анджелик Кербер си спомни с наслада за една от най-големите трофеи в своята кариера. През 2018 година германката победи на Уимбълдън, откакто победи не кого да е, а 23-кратната шампионка от шампионатите в Големия шлем Серена Уилямс. 2 години по-рано Кербер игра на край в конкуренцията на „ свещената трева “ и още веднъж срещна Уилямс, само че тогава загуби борбата за трофея.

Сега немската състезателка споделя своите мемоари от близкото минало и съобщи, че желае да оказва помощ за развиването на тениса в Германия.

„ Много обичам да играя на трева и постоянно се любувам същински. Имам прелестни моменти в тениса като цяло. Спомени, които ще останат вечно в сърцето ми. Достигнах до №1 в света, нещо, което всеки огромен тенисист желае още от дете. Трудно е, би трябвало да правиш доста жертви и в действителност да си подготвен на всичко. Една от най-големите победи в моята кариера бе триумфът ми против Серина на финала на Уимбълдън 2018. Когато си напомням тези прелестни мигове, възприятието е неописуемо. Загубих тъкмо от Серина на финала на Уимбълдън 2016 и 2 години по-късно получих късмет за реванш. Аз обаче не правя оценка единствено успехите в тениса, загубите ме научиха на доста. В живота и спорта няма по какъв начин единствено да печелиш, от загубите получаваш доста значими уроци и вадиш заключения за себе си. С годините човек натрупа скъп опит, който ти оказва помощ и постоянно ти демонстрира верния път. Моята цел не е единствено да играя тенис и да бъда експерт, мисля, че нашият спорт е прелестен и би трябвало да се развива. Тенисът би трябвало да е наличен за всички, а аз желая да оказа помощ на децата и младежите в Германия да се възпламенят по тениса и да стартират да упражняват. Щастлива съм да видя, че в Германия тенисът става все по-популярен и доста дребни деца упражняват по кортовете, това в действителност ме радва “, показа Кербер.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР