Бившата съветска република Беларус ще разшири наказателния си кодекс, като

...
Бившата съветска република Беларус ще разшири наказателния си кодекс, като
Коментари Харесай

Лукашенко въвежда смъртното наказание за държавна измяна от чиновници и военни - Свят

Бившата руска република Беларус ще разшири наказателния си кодекс, като разреши използването на смъртното наказване при държавна измяна, осъществена от държавни чиновници и военни, съобщи ДПА.

Това бе решено от Народното събрание в Минск при финалното четене на законопроекта, съобщи през днешния ден новинарската организация БЕЛТА. Беларус, ръководен от автократичния президент Александър Лукашенко, е последната страна в Европа, в която са в действие смъртните присъди.

Миналата година страната си навлече интернационалните рецензии, откакто разшири закона си за изговаряне на смъртна присъда, тъй че към него да приспада подготовката на терористични актове.

Това бе отговора след случаите на бойкот на жп линиите от беларуски деятели, с цел да попречат на съветските войски да нападат Украйна.

Лукашенко разреши на Русия да употребява Беларус като база за военни интервенции против съседката си. До този миг Беларус не е взел участие интензивно във воюването, само че откакто неотдавна имаше съставяне на обединени сили, се появиха спекулации, че Москва ще притисне Минск да се включи в настъпателните интервенции.

Друга смяна в законодателството на Беларус гласи, че пренебрежителните изказвания за армията ще се смятат за клюка и ще бъдат обсъждани като закононарушения – сходно на закона в Русия.

Откакто Лукашенко потуши известно придвижване против него и остана на поста си през есента на 2020 година, в Беларус хиляди хора са наказани на затвор по политически аргументи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР