Бившата румънска зам.-министърка Елена Удря остава в ареста с мярка

...
Бившата румънска зам.-министърка Елена Удря остава в ареста с мярка
Коментари Харесай

Бившата румънска зам.-министърка Елена Удря остава в ареста

Бившата румънска зам.-министърка Елена Удря остава в ареста с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, реши съдът по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Обявената за търсене с Европейска заповед за арест Удря бе арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата в четвъртък вечерта от граничните управляващи. Тя се търси за осъществяване на наложеното й наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ за корупционно закононарушение, осъществено в качеството й на министър на туризма на Румъния в интервала 2010 - 2011 година

Съдът одобри доводите на прокуратурата за съществуване на действителна заплаха лицето да се укрие, с което да препятства производството по разглеждане на Европейската заповед за арест. Вчера правосъдното съвещание бе отсрочено заради неналичието на преводач от румънски.

Определението на съда предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд. Адвокатът на арестуваната Албина Анева obqwi, че ще апелира в открития по закон 3-дневен период.

Крайната цел е Елена Удря да бъде екстрадирана в родината й. Предаването й на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР