Бившата румънска министърка на туризма Елена-Габриела Удреа, която днес е

...
Бившата румънска министърка на туризма Елена-Габриела Удреа, която днес е
Коментари Харесай

Заловиха в България осъдена за корупция румънска министърка


Бившата румънска министърка на туризма Елена-Габриела Удреа, която през днешния ден е наказана дефинитивно на шест години затвор за корупция, е хваната в България. Тя е арестувана за 24 часа по отношение на издадената от румънските управляващи европейска заповед за арест.

Преди да бъде наказана, Удреа е напуснала Румъния легално, защото не й била наложена мярка, забраняваща това. 

Влязла е в България през граничния пункт в Русе, оповестява БТВ. По-късно е хваната на " Кулата " при опит да напусне страната ни на път за Гърция. 

Румънските полицейски управляващи са изпратили искане за подпомагане от българските си сътрудници, за локализиране на територията на страната ни на лек автомобил и придвижващите се с него лица, едно от които е била наказаната към този момент румънска някогашна министърка. 

По-рано денем Удреа беше наказана в Румъния дефинитивно на шест години затвор по обвинявания във взимане на рушвет и корист със служебно състояние. Петчленен състав на Върховния касационен съд отхвърли като неоснователните настояванията на Елена Удря и останалите обвинени по делото за отменяне на присъдите по делото " Галавечер на Буте ".

Според прокурорите през 2011 година е бил подписан контракт за услуги сред министерството на туризма, ръководено от Удря, и компания на тогавашния ръководител на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа за рекламиране на Румъния по време на публични прояви с присъединяване на известния румънски боксьор Лучиан Буте.

Прокурорите настояват, че Удреа е употребила известността на Буте, който по това време бе международен първенец на Международната боксова федерация, с цел да натрупа избирателен капитал, употребявайки два милиона евро държавни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР