Бившата номер 1 в световния тенис - румънката Симона Халеп,

...
Бившата номер 1 в световния тенис - румънката Симона Халеп,
Коментари Харесай

Заподозряха Халеп в нови допингови нарушения, румънката отговори в социалните мрежи на обвиненията

Бившата номер 1 в международния тенис - румънката Симона Халеп, получи в допълнение обвиняване за нарушаване на антидопинговите правила от интернационалната организация, виновна за гарантиране на честността в професионалния тенис - ITIA, съгласно формалния уеб страница на организацията.

Новото обвиняване е обвързвано с нарушавания в биологичния паспорт на Халеп. Програмата за биологичен паспорт е способ, посредством който антидопинговите организации следят разнообразни кръвни параметри на спортисти, с цел да научат за евентуални нарушавания.

Халеп е отстранена от надпревари от октомври 2022 година Тогава обвиняването беше обвързвано със неразрешено вещество, наречено Roxadustat, което беше намерено в проби, взети от тенисист по време на миналогодишното US Open. В изказване организацията отбелязва, че новото обвиняване добавя предходното, само че ще се преглежда настрана.

Халеп не остана длъжна на обвиняванията и отговори с отворено писмо, което разгласява на страниците си в обществените мрежи. Ето и какво споделя в него някогашната номер едно:

“От 7 октомври, когато ITIA ме упрекна в възможен допинг, пребивавам в най-лошия призрачен сън в живота си.

Името ми не просто е опетнено по допустимо най-лошия начин; също така понасям дълготрайно упоритостта от страна на ITIA в доказването на виновността ми в случай, че НИКОГА не съм обмисляла да одобрявам противозаконни субстанции.

Опитах се два пъти да накарам Независимия арбитражен съд да се събере, само че ITIA непрекъснато намираше аргументи да го отсрочи.

Когато се оказа, че съм жертва, чието име е опетнено, измислиха по този начин наречените неверни промени в кръвта ми. В същото време трима световноизвестни специалисти потвърдиха, че всичко с кръвта ми е безусловно наред.

Чувствам се беззащитна, унизена и стимулирана от тях да потвърдя невинността си за нещо, което в никакъв случай не съм направила. Още един път дублирам: цялостен живот съм била срещу измамите. Това не е в сходство с моите полезности.

Единствената ми вяра е в последна сметка делото да бъде прегледано от самостоятелни и безпристрастни съдии на Трибунала, които ще ми дадат късмет да потвърдя невинността си.

Вярвам в справедливостта и чакам с неспокойствие да показва моя случай на съвещанието, което след няколко отлагания по самодейност на ITIA ще се организира в края на май.

Подкрепата на моите близки, света на тениса и моите почитатели ми дава сили да не преставам да упражнявам всеки ден и да се боря за истината.

С обич, Симона <3 “

Пише тенисистката в изказването си в социалнаите мрежи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР