Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Ким Клайстерс

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Ким Клайстерс
Коментари Харесай

Конта премина изпитанието Клайстерс в Монтерей

Бившата номер 1 в международната класация по тенис Ким Клайстерс (Белгия) загуби и втория си мач след подновяването на кариерата си.

36-годишната белгийка претърпя проваляне с 3:6, 5:7 от поставената под номер 2 Йохана Конта (Великобритания) в първия кръг на шампионата на твърди кортове в Монтерей (Мексико) с награден фонд 275 хиляди $.

Клайстерс се завърна на корта в средата на февруари в Дубай. Тя падна в дебютния си мач, откакто за последно беше играла за Откритото състезание на Съединени американски щати през септември 2012 година, от Габрине Мугуруса (Испания) с 2:6, 6:7(6).

.@JohannaKonta sets up an incredible drop shot! #ShotoftheDay | @Abierto_GNP pic.twitter.com/u3HkatGfCT
— WTA (@WTA) March 4, 2020 " Някои неща бяха по-добре, само че към момента се нуждая от доста усъвършенстване. Затова ми трябват още мачове. В Дубай не започнах добре, тъй като страстите бяха прекалено много. Тук стартирах много по-добре, сервисът ми също вървеше. Това са две от позитивните неща. В разиграванията имах някои съмнения. Работя крепко, с цел да ги преодолея и да стана по-силна за идващите ми срещи. Амбицирана съм да се оправя. Иска ми се да върша огромни стъпки, само че знам, че първоначално би трябвало да се съсредоточвам върху дребните крачки и да се усъвършенствам с всеки минал ден ", разяснява Клайстерс.

Конта, която е 16-а в международната класация, реализира първата си победа в акцията след три следващи загуби от началото на годината.

British No.1 @JohannaKonta scored her first win of 2020 after winning a much-anticipated clash against Clijsters at @Abierto_GNP --> https://t.co/189yprFT4c pic.twitter.com/7hGmhsYAmv
— WTA (@WTA) March 4, 2020 Тя имаше доста мощен сезон 2019 с полуфинал на " Ролан Гарос " и четвъртфинали на " Уимбълдън " и Откритото състезание на Съединени американски щати, само че в следствие получи контузия на коляното и не довърши акцията.

28-годишната британка взе първия сет със серия от четири следващи гейма,а във втората част осъществя единствения пробив в 12-ия гейм, с цел да победи след 85 минути игра.

Друга някогашна номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус) също напусна рано конкуренцията в Монтерей. Седмата в схемата загуби с 2:6, 2:6 от словенката Тамара Зиданшек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР