Бившата номер 1 в света в женския тенис Симона Халеп

...
Бившата номер 1 в света в женския тенис Симона Халеп
Коментари Харесай

Бившата №1 в света Симона Халеп изгърмя с допинг

Бившата номер 1 в света в женския тенис Симона Халеп (Румъния) е със спрени спортни права поради позитивна допинг-проба за неразрешената субстанция " роксадустат ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От Дисциплинарната комисия на Световната федерация (ITF) оповестиха, че двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем е дала положителен тест на Откритото състезание на Съединени американски щати през септември, като и двете проби (А и Б) са удостоверили съществуването на веществото.

" Симона Халеп, 31-годишна румънска тенисистка, е със спрени спортни права поради нарушение на антидопинговите правила. След проучване на " А " и " Б " пробите й беше намерено съществуването на FG-4592 (роксадустат), който е в неразрешения лист за 2022 година на Световната антидопингова организация ", се споделя в известието на ITF.  

" Роксадустат " е лекарство срещу анемия и съставлява инхибитор, който усилва ендогенното произвеждане на еритропоетин и подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези.

Румънката, шампионка в Париж и Лондон, надлежно през 2018-а и 2019 година в Големия шлем, съобщи, че е шокирана от новината:

" Това е най-големият потрес в живота ми. През цялата си кариера концепцията да заблуждавам по какъвто и да било метод в никакъв случай даже не е минавала през мозъка ми, тъй като това е срещу моите полезности, на които съм възпитана.

Изправена пред такава несправедлива обстановка, се усещам се объркана и предадена. Ще се боря до дъно, с цел да потвърдя, че в никакъв случай не съм вземала съзнателно неразрешени вещества и имам вяра, че истината ще излезе нескрито. "

Тя има общо 24 трофеи в тура на ATP, две от които през този сезон в Мелбърн и Торонто, а сега заема деветото място в международната класация.

Халеп в този момент се възвръща от интервенция на носа, на която се подложи в средата на септември точно след Откритото състезание на Съединени американски щати - поради усложнения с дишането.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР