Бившата еврокомисарка сменя името си, но не и котилотоЗатварянето на

...
Бившата еврокомисарка сменя името си, но не и котилотоЗатварянето на
Коментари Харесай

Меглена Кунева, моралът и лъжата

Бившата еврокомисарка сменя името си, само че не и котилото

„ Затварянето на 3-ти и 4-ти блок на централата е механически и политически скандал (…) и ще донесе големи загуби на българския народ за милиарди левове “. Това показва президентът на Световната асоциация на нуклеарните оператори проф. Андре Майсьо в писмо, адресирано до тогавашния министър председател Сакскобургготски.

Още за абсурда към закриването на двата реактора, като резултат от далаверите на Меглена Кунева, както и пагубните й за България дейности в браншове като земеделието, четете на следващия ден в идната част от поредицата във в. „ Труд “.

Продължение от бр. 229

Меглена Кунева упрекна вестник „ Труд “, че води война против нея. „ Труд “ само разкри с обстоятелства мръсна акция против Медицинския университет-София (МУС) и неговия някогашен ректор акад. Ваньо Митев, имал неблагоразумието да остави след себе си 100 млн. лева доходи в бюджета на ВУЗ-а.

Кунева евентуално разчита на късата национална памет и не помни какъв брой доста злокобни обстоятелства са излизали за нея в редица медии и от редица коментатори, депутати и най-обикновени жители. Ние ще напомним една дребна, само че изцяло задоволителна част от тях за откриване на “Истинското лице на Меглена Кунева “ (Емил Кошлуков по TV7, https://m.vbox7.com). Всеки, който се интересува, може да влезе в Гугъл и да напише основните думи “Меглена Кунева и АЕЦ “, “Меглена Кунева и Габонската спекулация “, “Меглена Кунева и „ Труд “ или просто “Меглена Кунева “, само че сякаш най-подробното проучване за нея е в уеб страницата “BG coffe ” от 13.10.2012.

Кунева се прогласи за притежател на новия морал в българската политика. Тя постоянно загатва думите МОРАЛ, ЧЕСТНОСТ, ЧИСТОТА и ИСКРЕНОСТ с възприятието, че е характерен притежател на тези качества. Тя е „ ЧИСТА “, „ НЕПОРОЧНА “, „ НЕОБВЪРЗАНА “ и „ Готова за президент на България “; “МОЯТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН МОРАЛЕН БОРД; “Поискахме интервенция „ чисти ръце “… Медийното пространство пропищя от претенциите на Кунева и сие да борят корупцията от позицията на кристално чисти и неопетнени. Такава ли е Кунева, такива ли са Даниел Вълчев (вж. Даниел Вълчев – „ BG coffe ”), Димитър Танев и сие?

Кунева и лъжата

Един политик, претендиращ, че е висш герой против корупцията, първото, което не би трябвало да прави, е да лъже. А Кунева-Пръмова лъже, освен това непрестанно. Марк Твен е споделил: “Не неистина, тъй като не помня “. Кунева очевидно не помни даже по какъв начин се е казвала!

В „ Истински неистини от Меглена Кунева-Пръмова “ ( “Frognews ”, 04.11.2012) четем: „ Това е семейството на брачна половинка ми, която аз не съм приела в никакъв случай, просто тъй като по този начин съм решила, тъй като в нашето семейство тоталитарни навици не съществуват “. Това споделя някогашният еврокомисар и сегашен претендент за нова политическа кариера Меглена Кунева-Пръвома в Деня на Европа, 9 май 2012 година на среща с жители на Русе.

През 1986 година обаче Меглена Щилянова Кунева-Пръмова получава тапия за предпазена научна степен „ претендент на науките “ N/дата: 16203/09.12.1986 година, одобрена с протокол N/дата: 4/24.11.1986 година Тази дисертация, както и съпътстващият автореферат, се пишат от претендента за научната степен. И двата текста са подписани с името Меглена Щилиянова Кунева-Пръмова! “

„ BG coffe ” дава на 13.10. 2012 доста подробна информация за живота и кариерата на Кунева-Пръмова, която твърди: „ Моята организация ще бъде един честен ръб “. В свое изявление по Нова телевизия на 20 май 2012 година тя постоянно загатва думите МОРАЛ, ЧЕСТНОСТ, ЧИСТОТА и ИСКРЕНОСТ с възприятието, че е характерен притежател на тези качества.
Коя в действителност е Меглена Кунева? Истинското й име, според акта за цивилен брак, подписан на 22 април 1984 година, е МИГЛЕНА ЩИЛЯНОВА КУНЕВА-ПРЪМОВА. После, когато желае да скрие напълно името си и се поевропейчва, става МЕГЛЕНА КУНЕВА.

В коментар на „ Труд “ по тематиката се показва: „ Не е значимо дали е Миглена или Меглена, дали Щилянова не се загатва преди 1989 година, или има ли тире Пръмова, или не. Важно е Вие, г-жо Кунева, носителката на висок морал и непримирима с корупцията, да не ЛЪЖЕТЕ! “

Кунева и предишното


Миналото на Кунева е обсъждано от Емил Кошлуков по TV7 (https://m.vbox7.com) и „ BG coffe ” от 13.10.2012 година
„НЕ съдебна експертиза ПРИТЕСНЯВАМ ОТ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО, Търговско отделение НЕ МИ ТЕЖИ “, споделя Меглена Кунева. И по какъв начин да се тормози с такова житие, с такова съществуване, с толкоз настойници, толкоз умели комбинации, игри и лъжи… И постоянно оцелява! Но сегашната й роля не е като предходните. Сега отново е „ кукла на конци “, само че на доста високо равнище.

Лично по предложение на Тодор Живков Централен комитет на Българска комунистическа партия на 3 юни 1988 година по насила основава Комитет по правата на индивида с началник секретаря на Централен комитет на Българска комунистическа партия Константин Теллалов. Неочаквано за доста от старите комунисти снахата на секретаря на Централен комитет на Българска комунистическа партия Иван Пръмов – Меглена Кунева-Пръмова, още незавършила юридическия факултет, без никакъв стаж и опит, е назначена за персонален секретар на Теллалов и водещ правист на казионния Комитет по правата на индивида.

Комитетът би трябвало да обезврежда дейностите на зараждащата се българска опозиция… Комитетът по правата на индивида е под опеката на Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия и под методичното управление на вътрешния министър Димитър Стоянов и първия му заместител ген. Григор Шопов – закрепостен началник на Държавна сигурност. Назначаването на Пръмова я прави върховен партиен номенклатурен кадър. Освен властови позиции, Комитетът имаше и репресивни функционалности. И Меглена Пръмова заема високата партийна позиция до рухването на комунизма, само че и тя като Теллалов бързо се преориентира и сменя името си – става Кунева, само че не сменя „ КОТИЛОТО “ си.

Синият народен представител Христо Марков споделя следното: „Следствието по тази крупна кражба (Габонската афера) умишлено се влачи доста години. Всички документи по договорката са изчезнали, в това число и тези от архива на Министерски съвет, за който е отговаряла Меглена Кунева. Когато пристигна редът на Кунева да даде показания, тя към този момент не можеше да бъде призована, тъй като царят я избавя. Неочаквано за всички, Симеон Сакскобургготски я прави народен представител от неговата партия Национална движение „Симеон Втори" и тя се снабдява с имунитет. През годините се смениха доста кабинети, Народни събрания, министри, президенти, а държавните чиновници се сменяха като мръсни чорапи. Но една фигура участва непроменяемо в номенклатурния лист на Министерски съвет от 1989 до 2001 година и това е Меглена Кунева-Пръмова (неизменен старши консултант или шеф на Правна дирекция на МС). Фактът, че политбюровската снаха е била на основни позиции при всевъзможни разноцветни и антагонистични политически държавни управления, удостоверява ролята и намесата на кукловодите и техния чадър над Кунева. ТОЛКОВА ДЪЛГО ВИСШИТЕ ЧИНОВНИЦИ съдебна експертиза КРЕПЯТ ЕДИНСТВЕНО ОТ СЛУЖБИТЕ С ДВЕТЕ БУКВИ – ДС“.

Доклад N 157 от 23 март 1992 година към момента е в неопределеност и явно в никакъв случай няма да види бял свят. Известно е обаче, че в Доклада е имало подробна информация за тъй наречените Габонска спекулация, в която значима роля е играла Меглена Кунева. Нейната съпричастност към изнасянето и унищожаването на отчета на Луджев е доста евентуална, тъй като като юридически консултант на премиера, тя държи ключовете на архива на Министерски съвет.

Коментар на Труд: „ Странна прилика има сред изнасянето на отчета на Луджев и изнасянето на документите за публичната поръчка за ново общежитие на МУС от подкрепяната от Кунева проф. Вихра Миланова, за несключване на контракт “.

Кунева и АЕЦ “Козлодуй “

 В резултат на закриването на два от реакторите на АЕЦ “Козлодуй “, всички българи заплащат по 30 на 100 по-скъп ток. В резултат на закриването на два от реакторите на АЕЦ “Козлодуй “, всички българи заплащат по 30 на 100 по-скъп ток.
Никога не трябва да се не помни най-голямата вреда, която е претърпяла бедната и оглозгана България след 1989 година – закриването на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй “. След хищническата приватизация, банкови банкрути и безчет далавери, парите се преразпределяха, само че огромната част от тях въпреки всичко оставаха в България. С ликвидирането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй “ България претърпя невъзвратими загуби за над 10 милиарда евро и основен провинен за това е Меглена Кунева.

Темата би трябвало да се повтаря до тогава, до момента в който призоваваната неведнъж прокуратура не проверява измяната към Родината.

Ето някои извадки от мнения по медиите:

В “Plovdiv Media ” ( “Достена срeщу оялите се и Кунева-Пръмова, която не се наяде “) анализаторът Минчо Христов декларира, че “самовлюбената и самообявяващата се за избавител алена снаха, плаче за пандиза: Само поради предварителното закриване на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй “ всички българи плащаме по 30 на 100 по-скъп ток. Знае се, че договорът за закриването им беше подписан с машинация, в която участваха Меглена Кунева и Гюнтер Ферхойген. Тези двама лобисти излъгаха най-безобразно, че Европейският съюз желал закриването на реакторите. Истината е тъкмо противоположната – никой от Европейски Съюз не е поставял като изискване за присъединението на България закриването на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй “. Такова изискване сложи частната банка “Париба “.

По времето, когато Кунева преговаряше за приемането ни в Европейски Съюз, а АЕЦ Козлодуй произвеждаше електрическа енергия за 2 ст. за кв./ч., петата по величина банка в света “Париба “ финансираше румънската атомна централа “Черна вода “. Естествено ползите на “Париба “ бяха да се обезпечи пазар на румънската централа на Балканите, с цел да си върне по-бързо вложенията и да обезпечи съответната облага, като се закрият 3-ти и 4-ти енергоблокове на на АЕЦ “Козлодуй “. Не инцидентно след приключването на мандата й като еврокомисар, Кунева беше наета от банка “Париба “ за член на борда на шефовете. Във всеки случай измамата й би трябвало да бъде разследвана от прокуратурата! “

Много забавно съвпадане е, че „ откакто завърши мандата му на министър по енергетиката, Милко Ковачев работи известно време на висок пост в софийския офис на „ Париба “, а по-късно беше изместен с по-голямо заплащане в лондонския й офис! Явно и той получава от банката заслужена признателност като Меглена Кунева. “ („ Меглена Кунева “ – „ BG coffe ”, 13.10.2012).

„Меглена Кунева би трябвало да бъде уличена, порицана, да й се търси сметка за изменничество на националните ползи и да застане пред съда дружно с Гюнтер Ферфойген.“ (Волен Сидеров, 2 Февруари 2014 година, коментар по “Всяка неделя “).

“Каква е играта? Френската банка „ Париба “.. се бори от дълго време да закрие блоковете. Защо? Защото е вложила милиарди в румънската централа “Черна вода “ и българската е конкуренция – тя би трябвало да се закрие. Кой ще я закрие – госпожа Кунева, тя стартира тази активност, след което получава премия. Тя като си завърши функционалностите с предаване на ползите на България и я сложиха в Надзорния съвет на „ Париба “ с голяма заплата (40 000 евро месечно). Това е реалност, заради който дори имаше обвинявания за спор на интереси… След приключване на мандата на Кунева и привършване на работата й като еврокомисар в Брюксел, тя е получила солидна сума за “съпричастността си “. Къде е тръгнала Меглена Кунева? Защо ГЕРБ към момента не я дава на прокуратурата? “ (Люба Манолова 04.01.2013 г.).

В изказване пред Кошлуков тогавашният външен министър Николай Младенов споделя: „ Закриването на дребните реактори на „ Козлодуй “ в никакъв случай не е било част от условията на Европейския съюз за присъединението на България… Закриването се трансформира в част от условията, когато ние сме поели този ангажимент! “

Малцина помнят по какъв начин организацията за битка с политическата корупция Транспъранси интернешънъл разкритикува назначението на Меглена Кунева и други трима някогашни еврокомисари на „ доходни позиции “ в частния бранш. Съобщението за този скандал пристигна с новината от организация Ройтерс, че акционерите на френската „ Париба “ са дали своят вот назначението на Меглена Кунева като член на борда на банката.“ (Pik.bg, 03.02.2016 г.).

В публикацията „ Ташева съкруши Меглена Кунева: Тя безочливо излъга за АЕЦ „ Козродуй “ се показва, че „ тя излъга, че Европейска комисия желае да ги (3-ти и 4-ти реактор – б.р.) затвори, тъй като не са ремонтирани на налична цена. Договори квоти за земеделието, които убиха, дублирам, убиха българския фермер. Кунева-Пръмова е единственият еврокомисар в историята, който е бил махленски в спор на ползи. Кунева-Пръмова не държи на нито една положена клетва от нея “.
(Fasci ndoo.blog.bg, 08.12.2013 г.).

Още по тематиката четете в идващия брой.

Меглена Кунева – коя е тя


Меглена Щилиянова Кунева е родена на 22 юни 1957 година в София. Дъщеря е на буфосинхрониста и киноактьора Щилиян Кунев.

През 1981 година приключва „ Право ” в СУ „ Климент Охридски ”. През 1984 година се омъжва за Андрей Пръмов, наследник на българския партизанин и политик от Българска комунистическа партия Иван Пръмов, тогава ръководител на Централния кооперативен съюз и депутат, секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и кандидат-член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Лично по предложение на Тодор Живков на 3 юни 1988 година Централен комитет на Българска комунистическа партия по насила основава Комитет по правата на индивида с началник секретаря на Централен комитет на Българска комунистическа партия Константин Теллалов. Неочаквано снахата на секретаря на Централен комитет Иван Пръмов – Меглена Кунева-Пръмова, още незавършила юридическия факултет, е назначена за персонален секретар на Теллалов и за водещ правист на казионния Комитет по правата на индивида. От 1987 до 1991 година е  журналистка  в БНР, в стратегия „ Христо Ботев ”, като от 1988 до 1990 година работи и в казионния Комитет за правата на индивида.

Кунева беше зам. министър-председател по европейските политики (2014 – 2017) и министър на образованието (2016 – 2017).

Тя е министър по европейските въпроси в 2 следващи държавни управления – на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев (2002 – 2006).

Първоначално близка до партията Национално придвижване „ Симеон Втори ” (НДСВ), през 2012 година Кунева застава отпред на новосъздадената партия Движение „ България на жителите ” (ДБГ), която влиза в 43-тото Народното събрание като част от Реформаторския блок.

Тя е някогашен вицепремиер в предходния кабинет на Бойко Борисов. През юли 2018 година беше номинирана за дипломат на Европейския съюз в Съвета на Европа в Страсбург.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР