Бившата депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова потвърди, че искат да

...
Бившата депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова потвърди, че искат да
Коментари Харесай

Лена призна за тяхна грешка при разговорите с ГЕРБ и потвърди: Искаме да продължим

Бившата депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова удостовери, че желаят да продължат диалозите с ГЕРБ по управническата стратегия и са го предложили през вчерашния ден макар „ прочувствените прояви “ по програмата. „ Ако имат проблеми и нови решения, които не са отразени, да заповядат да ги обсъдим “, сподели тя. Не е ясно по кое време ще има такава среща, чакат и програмата от ГЕРБ.
Малко по-рано шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че от „ Продължаваме промяната “ са поискали нов диалог с ГЕРБ-СДС, с цел да обсъдят тяхната управническа стратегия.
Наша неточност е, че не получихме от ГЕРБ документално удостоверение на програмата “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ Бориславова. Ден преди най-голямата политическа мощ да иронизира някои от предложенията им за ръководство, ПП-ДБ получавали положителни сигнали по документа.
„ Не да се караме на медии и да бучим по студията. Ако има план от вида „ канал за канута Русе-Шумен -Варна “, няма по какъв начин да се включи в 18-месечна стратегия, до момента в който не бъдат построени автомагистралите в тези региони. Кану-канал няма да строим, за автомагистрали с същинска компактност сме безусловно „ за “. Разбрали сме се за Закон за публичните поръчки, да има повече правдивост “, добави още тя. Трябва да спрем да си меним мнението през 3 часа и да седнем да приказваме, обърна се Бориславова към ГЕРБ.
Според нея ГЕРБ изпращат спорни сигнали за програмата – в един миг им харесва, в различен 99% се припокрива, след това я изпращят на Българска социалистическа партия като обща. „ Ако имат общи оферти, подготвени сме да търсим най-хубавото, с цел да може в късото време, в което едно държавно управление би могло да ръководи, да се върви напред “, съобщи тя.
До разнобоя с ГЕРБ се стигнало поради „ базова липса на доверие и кардинални другия “. И още веднъж се възмути от смяната на мнението на ГЕРБ за програмата им. „ Трудно се работи в такава среда. Ако Борисов ме опровергае и направи кабинет на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и персони, това също е метод “, добави Бориславова.
„ Намираме се в сложна обстановка. Радвам се, че сътрудниците от ПП-ДБ положихме нужните старания, с цел да отпушим нужната работа “, удовлетворена е ексдепутатката. Тя е удовлетворена, че сътрудниците й са предложили ротационния избор на ръководител на Народно събрание, което е задвижило работата на Народното събрание, към този момент има и законодателна стратегия въпреки да няма завършено болшинство за държавно управление. „ Проведохме градивен диалог сред двете сили, най-малко от наша позиция, с цел да намерим допирни точки за образуване на някакво ръководство “, удовлетворена е тя от диалозите с ГЕРБ.
„ На председателски съвет декларирахме, че комисиите би трябвало да проработят. Ние желаеме да има ръководители, да се съблюдава обичайният модел като се изключи правна комисия, която да е на ротационен принцип, с цел да може някой да модерира полемиките. Не може да има в допълнение закъснение на работата на Народно събрание. Политическите диалози могат да вървят. Не виждам за какво бавим този развой “, изясни Бориславова.
„ Не сме подвеждали ГЕРБ, че мислим да вкарваме техни министри или да поддържаме техен мандат. Дори получили рецензия от сподвижници, че търсят пресечни точки. Не играем политически покер, не се надцакваме със скрити ходове “, добави още тя. И повтори – формулата е държавно управление на малцинство, с поддръжката на партии, в това число ГЕРБ, във втория мандат.
„ Преди това споделиха, че нямат проблем с този и оня, след това тези хора станаха проблем. Искаха специалисти – господин Иван Кръстев е специалист от 2006 година в МТСП. Той е работил и като специалист по време на ръководството на ГЕРБ, по наше ръководство. С изразен профил да знае какви ограничения са нужни в обществена сфера и къде са ни слабите моменти. Програмата ни е съгласувана с него и няма терзания, че негово присъединяване ще ни отклони от нашия евроатлантически път “, отбрани тя включването на социалист като евентуален обществен министър в кабинета на акад. Николай Денков.
По думите й в кабинета имало хора от Демократична България, даже техни членове „ като господин Хинков, имаме зам.-министри на Христо Иванов и Божидар Божанов “. Този кабинет може най-добре да осъществя целите, зад които заставаме, безапелационна бе Бориславова. Тя отхвърли слуховете за разнобой сред Политическа партия и Демократична България и цитира думи на съпредседателя на „ Да, България “ Христо Иванов, че това е следващият опит за разпръскване на вниманието от отговорността на първата политическа мощ да образува кабинет. „ Коалицията е единна, има своите решения, те са взети единомислещо в множеството случаи “, безапелационна бе Бориславова.
„ Това, че една жена е бременна не я прави неработоспособна “, разяснява тя напускането си на Народното събрание. И акцентира, че решението й е обвързвано с приготовление на локалните избори, където също има значими задания. Преговорите за обща кандидатура за София вървели добре, почистват се „ остатъчни задания по общата стратегия “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР