Бивша армейска зелена барета, който призна за разкриване на военни

...
Бивша армейска зелена барета, който призна за разкриване на военни
Коментари Харесай

САЩ затваря за 15 г. бивш командос, шпионирал за Русия

Бивша армейска зелена барета , който призна за откриване на военни секрети на Русия за интервал над 15 години, е наказан на повече от 15 години затвор в петък по обвинявания в шпионаж, оповестява АП.

Наказанието от 15 години и 8 месеца , наложено на Питър Дзибински Дебинс от Гейнсвил, Вирджиния, от окръжния арбитър на Съединени американски щати Клод Хилтън, е значително в сходство със 17-годишния период, пожелан от прокурорите . Адвокатите желаеха 5 години.

Адвокатът на Дебинс, Дейвид Беновиц, твърди, че Дебинс е предизвикал минимални вреди и че съветските сътрудници са изнудвали Дебинс , заплашвайки да разкрият неговите еднополови желания във военна ера, в която " не питай, не казвай " към момента е в действие.

На чуването на присъдата в Александрия в петък Дебинс предложи самобитно опрощение, в което значително акцентира, че е жертва на ГРУ, съветската разследваща работа и сподели, че се е изложил на заплаха от възмездие от тяхна страна, тъй като е признал, че е работил за тях.
 Канадското разузнаване регистрира рекордна непозната интервенция като равнищата от Студената война
Канадското разузнаване регистрира рекордна непозната интервенция като равнищата от Студената война

Фокусират се върху опасност от Русия и Китай

" Страдах в самотно безмълвие в продължение на 25 години ", сподели Дебинс. Що се отнася до заплахата, пред която е изправен от ГРУ, той сподели: " ГРУ не насочва закани, те съблюдават обещания . "

Прокурорите разясниха, че Дебинс в никакъв случай не е казвал на ФБР нищо за изнудване по време на 20-часови изявленията. Те споделиха, че той е измислил оправданието и че първичното му пояснение на претекста е доста по-вероятно, да е бил наскърбен от времето си в армията и че се е считал за " предан наследник на Русия ".

Според тях самият факт, че боец от специфичните сили се е съгласил да съобщи страната си , е също толкоз нездравословен, колкото и всяка съответна информация, която е предал .

" Сега светът видя, че Русия сполучливо е назначила разузнавач в елитните специфични сили на армията на Съединени американски щати , което е пропагандна победа за Русия за сметка на репутацията на специфичните сили ", изясняват прокурорите Томас Тракслер и Джеймс Тръмп.

Връзката на Дебинс с съветското разузнаване датира от 1996 година и обгръща 15 години . Започва, когато той е студент на ROTC в университета в Минесота и при посещаване в Русия дава на ръководителя имената на четири католически монахини, които е посещавал, откакто съветски шпионин му е споделил, че монахините са взели участие в активност с фетиш.
 Европа нащрек, до момента в който Русия ускорява нападателния шпионаж
Европа нащрек, до момента в който Русия ускорява нападателния шпионаж

Руските шпиони са с военновременно мислене. Те считат, че водят екзистенциална битка за мястото на Русия в света

В по-късните години той дава детайлности за активността на отдела си за специфични сили в чужбина и имената на сътрудниците от специфичните елементи.

Дебинс постъпва на дейна армейска работа през 1998 година и до тогава към този момент се е заел документално да служи на руснаците и е получил кодовото име " Икар Лесников ".

В ръкописно самопризнание, подадено в съда, Дебинс написа, че през 1997 година той е дал на съветското разузнаване подписано изказване, в което се споделя, че " желая да послужвам на Русия ". " Имах месианска визия за себе си в Русия , че ще ги освободя от потисническото им държавно управление, тъй че бях поласкан, когато те се обърнаха към мен ", написа Дебинс.

По-късно се причислява към Специалните сили и служи там до 2004 година, когато е капитан, назначен в Азербайджан . Но е освободен за нарушаване на сигурността, по-специално за преместването на брачната половинка си в Азербайджан и снабдяването й с американски държавен мобилен телефон.
 НАТО заедно поддържа България против дестабилизиращите дейности на Русия
НАТО заедно поддържа България против дестабилизиращите дейности на Русия

Столтенберг приветства позволението на Европейски Съюз - Съединени американски щати, Канада и Норвегия да вземат участие в " бързо придвижване на войски и активи в Европейски Съюз "

През 2008 година той пътува до Русия и дава информация на сътрудниците за разузнаването за активността на старите специфични елементи в Грузия и Азербайджан. Дебинс счита, че е дал информация, която руснаците към този момент са знаели.

Дебинс е получил номинални заплащания за своята информация, макар че в началото отхвърля оферта за заплащане от 1000 $ в брой. При една среща с съветското разузнаване той приема бутилка коняк и съветска военна униформа като възнаграждение, съгласно обвиняването.

Радж Парех, изпълняващ длъжността юрист на Съединени американски щати за източния окръг Вирджиния, чийто офис се занимава със случая, съобщи в изказване след чуването, че " наглите разкрития на подсъдимия пред сътрудниците на съветското разузнаване заплашват националната сигурност на Съединени американски щати и заплашват сигурността на неговите сътрудници военнослужещи. Това гонене акцентира нашата твърда решителност да потърсим отговорност за тези, които предадат клетвата си и да ги надигнем пред съда за техните извънредно тежки закононарушения. "
 Италия дефинира случая с съветския разузнавач за опасност за НАТО
Италия дефинира случая с съветския разузнавач за опасност за НАТО

" Това, което се случи през днешния ден, е недопустимо и ще докара до последици "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР