Бивш втори пилот на Delta беше обвинен федерално по-рано този

...
Бивш втори пилот на Delta беше обвинен федерално по-рано този
Коментари Харесай

Бивш втори пилот на Delta е обвинен в заплаха да застреля капитана по време на търговски полет, твърдят служители

Бивш втори водач на Delta беше упрекнат федерално по-рано този месец, упрекнат в опасност да простреля капитана на търговски полет предходната година, в случай че той отклони самолета, тъй като пасажер на борда може да е получил незабавна здравна помощ, потвърдиха управляващите във вторник.

Според правосъдни документи, получени от CBS News, на 18 октомври огромно жури в Юта упрекна Джонатан Дън по едно обвиняване за интервенция в екипаж на полета.

Предполагаемият случай е станал на 22 август 2022 година, полет, сподели офисът на генералния контрольор на Министерството на превоза в известие за вести във вторник, само че не посочи самолетната компания, от която е тръгнал полетът, или неговата дестинация. Въпреки това, представител на Delta Air Lines удостовери пред CBS News, че Дън е работил за Delta като първи офицер на Delta по време на случая.

като част от програмата за федерални офицери от пилотската кабина на Администрацията за транспортна сигурност, сподели генералният контрольор. Федералните офицери от пилотската кабина са водачи на самолетни компании, упълномощени от TSA да бъдат въоръжени в пилотската кабина при вътрешни полети. Те минават особено образование за това и са снабдени с оръжие, издадено от TSA, с цел да пазят пилотската кабина против опит за похищение.

Обвинителният акт от две страници, получен от CBS News във вторник, твърди, че Дън „ е нападнал и сплашил член на екипажа на самолет… и е употребявал рисково оръжие при нахлуване и заплашване на член на екипажа. “ < /p>

В изказване във вторник вечерта, представител на Администрацията за транспортна сигурност сподели на CBS News, " TSA е наясно с случай, включващ федерален офицер от пилотската кабина. "

Агенцията споделя, че Дън е бил отхвърлен от програмата FFDO, само че не може да разяснява повече заради „ идното следствие “.

Delta сподели пред CBS News в изказване във вторник вечерта, че Дън към този момент не е нает от самолетната компания и се въздържа от спомагателни мнения в очакване на следствието.

Фелисия Мартинез, представител на прокуратурата на Съединени американски щати за окръг Юта, също сподели пред CBS News в изказване, че „ в този миг стадий от делото, нямаме доста информация, която да споделим, без да застрашим целостта на случая. "

Дън би трябвало да бъде изправен пред съда на 16 ноември.  

Службата на генералния контрольор сподели, че получава помощ от ФБР и Федералната авиационна администрация в своето следствие.

FAA и ФБР отхвърлиха коментар.

Не е ясно дали Дън има юрист, който го съставлява преди плануваното му изправяне.

На окт. На 22 година управляващите настояват, че водач на Alaska Airlines, който не е на работа, се е опитал да изключи моторите на аероплан по време на търговски полет от Еверет, Вашингтон, до Сан Франциско, Калифорния. Заподозреният, Джоузеф Емерсън, е упрекнат в 83 обвинявания в опит за ликвидиране.

— Робърт Легаре и Кейти Крупник способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР