Бивш високопоставен служител на контраразузнаването на ФБР се призна за

...
Бивш високопоставен служител на контраразузнаването на ФБР се призна за
Коментари Харесай

Бивш високопоставен служител на ФБР се призна за виновен - шпионирал за Дерипаска

Бивш почитан чиновник на контраразузнаването на ФБР се призна за отговорен в скрит план за нарушение на глобите против Русия, като е отишъл да работи, откакто се пенсионира, за олигарх, който в миналото е разследвал, написа Sky News, представена от

55-годишният Чарлз Макгонигал съобщи, че изпитва " надълбоко разкайване “ за работата, която е приключил през 2021 година за милиардера фабрикант Олег Дерипаска.

Макгонигал беше някогашен специфичен сътрудник, отговарящ за контраразузнавателния отдел на ФБР в Ню Йорк.

Той съобщи пред федерален арбитър в Ню Йорк, че е приел повече от 17 000 $, с цел да помогне на г Дерипаска да събере унизителна информация за различен съветски олигарх, който е бил бизнес съперник.

Дерипаска е под наказания на Съединени американски щати от 2018 година по аргументи, свързани с съветската окупация на Крим.

Макгонигал също се е опитвал да помогне на Дерипаска да излезе от листата със наказания, съобщи помощник-адвокатът на Съединени американски щати Ребека Дел.

Тя добави, че той договаря дружно със съзаклятниците да получи хонорар от 650 000 до 3 милиона $ за търсене на електронни файлове, разкриващи скрити активи от 500 милиона $, принадлежащи на бизнес противника на олигарха.

Макгонигъл се призна за отговорен по едно обвиняване за скрит план за пране на пари и нарушение на Закона за интернационалните изключителни стопански пълномощия.

Той може да получи до пет години затвор и би трябвало да бъде наказан на 14 декември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР