Бивш топ хакер на САЩ разкри кои са най-често срещаните

...
Бивш топ хакер на САЩ разкри кои са най-често срещаните
Коментари Харесай

Как ставаме мишена за престъпници?: Бивш топ хакер на САЩ разкри 5 грешки, които правим с устройствата си

Бивш топ хакер на Съединени американски щати разкри кои са най-често срещаните неточности в сигурността, които доста от нас позволяват и които ни вършат уязвими за нарушителите.

Кийрън Бърдж е съветник по сигурността в Prism Infosec, където тества системите за киберсигурност на фирмите, с цел да ревизира за възможни недостатъци.
В диалог с Daily Mail той споделя пет неточности, които позволяваме, и по какъв начин да се предпазим в интернет.

 

1. Използване на остарели софтуери на телефони и компютри

 

Като една от най-често допусканите неточности Бърдж предлага да се уверим, че постоянно използваме настоящ програмен продукт на телефона или компютъра си.

Той изясни, че в случай че е пусната актуализация, това постоянно е тъй като е имало проблем със сигурността.

След като казусът със сигурността бъде разпознат от хакерите, той може да бъде споделен в онлайн конгреси. Което значи, че повече хора ще бъдат осведомени за него.

Бърдж предизвести, че това може да докара до това някой да получи достъп до нашата сензитивна информация.

2. Не използвайте наново пароли

 

Бърдж предизвестява всички, които употребяват една и съща ключова дума в няколко уеб страницата.

Той споделя: „ Независимо от това на кой уебсайт предоставяте информация, не знаете какво ще създадат с тази информация и по какъв начин ще я защитят. “

Един от главните опасности при повторното потребление на пароли е, че в случай че един уебсайт бъде злепоставен, това може да даде на нарушителите достъп до всеки различен уебсайт, в който употребявате същата ключова дума.

Бърдж сподели, че когато дадена компания е хакната, в тъмната мрежа постоянно се споделя „ огромна база данни “, която съдържа всички детайлности.

„ Там ще има бази данни с комбинации от потребителски имена и пароли за вашите сметки “, добави той. „ Ако употребявате пароли още веднъж и още веднъж, всеки хакер може да вземе тази композиция и да я употребява, с цел да поеме контрола над друга компания. “

3. Бъдете деликатни за това, което споделяте онлайн

Експертът по сигурността също по този начин предизвести да не се споделя прекалено много онлайн. Тъй като в наши дни обществените медии играят значима роля в живота на множеството от нас, всички свикнахме да споделяме повече онлайн.

Но Бърдж предизвестява, че в случай че споделите прекалено много персонална информация, хакерите могат да получат достъп до вашите сметки.
Той споделя, че хакерите ще претърсят интернет, с цел да намерят информация като датата ви на раждане, адреса и отговорите на постоянно срещани въпроси за сигурност. Като моминското име на майка ви или името на домашните ви любимци.

Бърдж изяснява, че тази информация може да бъде употребена, с цел да се „ открадне “ телефонният ви номер.

Той сподели: „ След като разполагате с цялата тази информация, можете да употребявате техники за обществено инженерство, с цел да се обадите на техния мобилен оператор и да го убедите да трансферира мобилния номер на нова сим карта. “

Това може да бъде употребявано за заобикаляне на двуфакторната автентификация. И в последна сметка да им се даде достъп до всички ваши сметки, в това число онлайн банкиране.

4. Избягвайте публичния WiFi

Бърдж също по този начин предлага хората да заобикалят да се причисляват към публични WiFi мрежи. Като тези в кафенетата и на летищата.

Той уточни, че доста от тези мрежи не са криптирани. Така че данните, които изпращате през тях, могат да бъдат прихванати от всеки различен, който употребява същата мрежа.

Той предлага постоянно да употребявате VPN, когато употребявате социална мрежа. Която ще криптира данните ви вместо вас.

5. Внимавайте за линковете, на които кликате

И най-после, това може да наподобява явно, само че Бърджис прикани да проверявате дали всички линкове са законни, преди да кликнете върху тях.

В Обединеното кралство се усилват случаите на фишинг имейли и текстове. Като някои от тях наподобяват необикновено реалистично. Но преди да кликнете върху каквото и да било, уверете се, че това, което гледате, е същинско.

„ Трябва да бъдете бдителни към всеки, който ви изпраща нещо, когато не го очаквате “, сподели Бърдж. „ Не кликвайте върху съмнителни линкове, не сваляйте съмнителни файлове, не попадайте в клопката им. “

Източник – Daily Mail/Превод:SafeNews

Още вести четете в секции Свят и Крими & Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР