Бивш служител на Боинг е намерен мъртъв в САЩ, когато

...
Бивш служител на Боинг е намерен мъртъв в САЩ, когато
Коментари Харесай

Свидетел по делото срещу Boeing е намерен мъртъв

Бивш чиновник на " Боинг " е открит мъртъв в Съединени американски щати, когато е трябвало да даде показания по дело за подаване на сигнали против някогашния си шеф, заяви Би Би Си.

Стандартите за произвеждане на американския авиокосмически колос в Съединени американски щати и по света са обект на засилен надзор в последно време, откакто през януари един от самолетите му се взриви във вратата по средата на въздуха.

62-годишният някогашен управител по качеството на Боинг беше открит мъртъв в колата си на хотелски паркинг - седем години след пенсионирането му от 32-годишната му кариера в Боинг. В дните преди гибелта си той е давал публични показания по правосъдно дело против компанията.

Местният правосъден доктор удостовери гибелта на Барнет пред Би Би Си, като съобщи, че той е умрял от самонараняване на 9 март. Полицейското следствие продължава.

През 2019 година Барнет съобщи пред Би Би Си, че е видял по какъв начин чиновници на Boeing са били принуждавани съзнателно да инсталират елементи под стандартите в самолетите, с цел да се оправят с нарасналите условия.

 Той съобщи, че през 2016 година по време на работата си като управител по качеството е разкрил проблеми с кислородните системи, при които до една четвърт от дихателните маски не са се разгъвали вярно по време на тестване на спешни сюжети.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР