Бивш шеф и командир на разузнавателната агенция на САЩ предупреди

...
Бивш шеф и командир на разузнавателната агенция на САЩ предупреди
Коментари Харесай

Разузнавач: САЩ да не нападат първи Северна Корея


Бивш началник и пълководец на разследващата организация на Съединени американски щати предизвести страната да не нанася предпазен удар против Северна Корея, заяви „ Гардиън “.

Според адмиралът от запаса Денис Блеър Вашингтон би трябвало да е квалифициран да отговори военно при удар от страна на Северна Корея. Според него обаче Съединени американски щати не трябва да правят предпазен удар, защото от него би имало огромна непредсказуемост.

Блеър е оглавявал Националното разузнаване на Съединени американски щати. Според него би имало съществени компликации при унищожаването на арсенала на КНДР.

През последните седмици се появиха информации, че администрацията на президента Тръмп е разглеждала разновидности за лимитирани превантивни удари. Според него нуклеарното оръжие е прикрито в тунели. С тях е доста допустимо при бомбардировки нуклеарното оръжие изобщо да не бъде наранено.

Според Блеър може да се стигне до ескалация на спора, в случай че севернокорейският водач Ким Чен-ун сметне, че страната му е нападната.

Блеър оглавява американското разузнаване сред 2009 и 2010 година Той е имал достъп до данните за Северна Корея. Сега се пробва да убеди Вашингтон за по-конструктивни дейности. Все още няма реакция от кабинета на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР