Бивш преподавател в АУБ се оплаква от дискриминацияБивш преподавател в

...
Бивш преподавател в АУБ се оплаква от дискриминацияБивш преподавател в
Коментари Харесай

Бивш преподавател в АУБ се оплаква от дискриминация

Бивш учител в АУБ се оплаква от дискриминация
Бивш учител в Американски университет в България е подал тъжба в Комисия за отбрана от дискриминация, съобщи кореспондент на БГНЕС. 

Той се оплаква от неравно отнасяне по признаците поданство и разбиране. „ Една от главните точки на разногласието, който КЗД преглежда е в действителност размерите на трудовите хонорари, които в университета са по-ниски за българи на съображение поданство, както и разнообразни способи и разнообразни двойни стандарти, които считаме, че са налице във връзка с атестации и на преустановяване на трудови връзки на база на тях ”, обясни адв. Юлия Раданова. Тя е представител на Александър Василев, който е някогашен учител от Американския университет в България. Той е стартирал производството сам лятото на предходната година. 

Адвокатът съобщи, че откакто е бил уволнен от Американския университет, Василев сега работи във Англия. По думите й  преподавателят е назначен в един от топ университетите на база на качества за преподаване. „ И той е нает там точно за това свое качество, а от Американския университет в действителност е уволнен поради това, че не преподава добре. Тук е видно разминаването и дискриминационното отношение ”, изясни юрист Юлия Раданова. 

Жалбата е подадена против Сдружение „ Американски университет в България “. Вече са извършени три съвещания, идващото е на 28 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР