Бивш пътник на изчезналия подводен апарат Титан си спомня, че

...
Бивш пътник на изчезналия подводен апарат Титан си спомня, че
Коментари Харесай

Бивш пътник на Титан: Падаш като камък, компасът се държеше много странно

Бивш пасажер на изчезналия подводен уред " Титан " си спомня, че е паднал " като камък " по време на личното си пътешестване с плавателния съд предишното лято.

Майк Рийс, продуцент и сценарист на сериала " Семейство Симпсън " , споделя пред " Ню Йорк Таймс ", че пътуването му с OceanGate, компанията, която експлоатира подводницата, е било " доста комфортно " макар тясната настройка на плавателния съд , като прибавя, че даже е задремал по пътя към останките на " Титаник " .

" Просто падаш като камък в продължение на два часа и половина " , споделя той пред " Таймс ".

Рийс обаче добави, че компасът на " Титан " " се е държал доста необичайно " и той и останалите му пасажери се оказали на към 500 метра от курса, откакто били наранени от подводни течения .

Отделно от това Рийс декларира пред CNN, че се е страхувал, че може да почине по време на пътуването , до момента в който се е подготвял да се качи на него.

" Тръгваш с огромно неспокойствие, само че и с непрекъсната паника, като непрекъснато знаеш, че това може да е краят " , казва Рийс.

" Целунах брачната половинка си за довиждане, знаейки, че това може да е последният път, когато я виждам. Никой не е тръгнал да мисли, че това ще бъде круиз за наслаждение, изключително специалистите, които вземат участие в него ", добавя той.

И документите, който е трябвало да подпише преди пътуването, ясно демонстрират това, споделя той пред Би Би Си.

" Подписваш големи документи, които изброяват един след различен методите, по които можеш да умреш по време на пътуването. На първата страница гибелта е упомената три пъти, тъй че тя в никакъв случай не е надалеч от съзнанието ти ", сподели той.

Подводният уред " Титан ", който транспортира петима пасажери по време на последното си пътешестване, с цел да прегледа останките на " Титаник ", е в неопределеност от неделя. На уеб страницата на OceanGate се споделя, че " Титан " разполага с 96 часа животоподдържаща система за петчленен екипаж. Представители на бреговата защита на Съединени американски щати обявиха, че към ранния следобяд във вторник на " Титан " са останали към 40 часа кислородни ресурси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР