Бивш кмет на с. Галиче и негов съучастничка са предадени

...
Бивш кмет на с. Галиче и негов съучастничка са предадени
Коментари Харесай

Пращат на съд бившия кмет на с. Галиче и негова съучастника за документални афери

Бивш кмет на с. Галиче и негов съучастничка са предадени на съд за документни закононарушения. Става въпрос за Ценко Чоков. В продължение на дълъг интервал от време той бил аграрни производител и притежател на животновъден обект. Сключвал голям брой контракти за аренда и наем със притежатели на аграрни земи в региона на с. Галиче. Разполагал с техните персонални данни и данните за собствеността им, а в качеството си на длъжностно лице имал достъп до националната база данни.

Дейността по развъждането на животни се водела на името на дамата, с която той живеел на фамилни начала - обвинената Ц.Н. Тя го упълномощила да я съставлява пред всички органи по отношение на ръководството на активността. След приключване на периоди по договорите за аренда на недвижими парцели обвиненият Чоков решил да употребява данните, които имал и да сформира нови такива без знанието на притежателите им. За задачата от тяхно име били направени 11 пълномощни, с които обвинената Ц.Н. била упълномощена да подписва контракти. Полагането на подписите и ръкописното изписване на имената на упълномощителите било осъществено от неустановени лица. Тези неистинен частни документи били удостоверени от него в качеството му на длъжностно лице, след което обвинената ги показала пред нотариус.

Впоследствие формираните по този метод контракти за аренда - без знанието и единодушието на притежателите на земеделските парцели, послужили като съображение на обвиненият Чоков да ги обработва и да ги завява за подкрепяне за период от 10 години. Такива били " сключвани " и с умряли лица, чиито наследници също не били осведомени.

В хода на досъдебното произвеждане са били назначени и направени съдебно-почеркови и механически експертизи. Според заключенията им, подписите и ръкописните текстове за упълномощител в пълномощните не са изпълнени от титулярите - лицата за които се отнасят, а посредством опит за тяхното подражаване.

С дейностите си той. е направил документно закононарушение. В кръга на службата си той е съставил публични удостоверителни документи - нотариални удостоверявания на подписи на 11 лица върху пълномощни, в които удостоверил погрешни условия. В реалност те не били положени пред него от титулярите. Неговият съизвършител - обвинената Ц.Н., умишлено се е употребила от неистинен удостоверителни публични документи, на които е притурен тип, че изхождат от 11 разнообразни лица. В тях е било отразено, че те са я упълномощили да работи от тяхно име и за тяхна сметка по отношение на личните им или наследствени аграрни земи, което не било правилно. Предстои делото да продължи в съда.
 Бившият кмет на с. Галиче Ценко Чоков бил прекъснал достъпа до градините на хора от селото
Бившият кмет на с. Галиче Ценко Чоков бил прекъснал достъпа до градините на хора от селото

Разследването е против незнаен причинител

Това не е първата демонстрация на Чоков. През май 2018 година Чоков беше за образуване на незаконна група.

Няколко месеца по-късно обаче той беше поради влошеното си здравословно положение. Тогава от Спецапелативния съд увериха, че Чоков ще остане в София, с цел да няма опция да извърши ново закононарушение в Галиче.

Въпреки това някогашният кмет заради което съдът го

На 5 февруари 2019 стана ясно, че някогашният кмет на Галиче е

През февруари 2021 година той бе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР