Бивш индийски политик, осъден за отвличане, е бил застрелян на

...
Бивш индийски политик, осъден за отвличане, е бил застрелян на
Коментари Харесай

Застреляха бивш депутат на живо по телевизията

Бивш индийски политик, наказан за похищение, е бил убит онлайн по малкия екран дружно с брат си, предава „ Дарик “.

Атик Ахмед, който е бил под полицейски конвой, е разговарял с кореспонденти, когато е бил ориентиран револвер към главата му.

Тримата мъже, които се представяли за публицисти, бързо се предали и били арестувани.

Няколко дни по-рано полицията простреля сина на Ахмед. Преди това Ахмед е декларирал, че полицията е заплашила живота му.

Видеозапис демонстрира по какъв начин Ахмед и брат му Ашраф, и двамата с белезници, приказват с публицисти на път за медицински обзор в болница секунди преди двамата да бъдат убити.

На фрагментите, широко публикувани в обществените мрежи и телевизионните канали, Ахмед е запитан дали е участвал на погребението на сина си.

Поради жестокостта на кадрите няма да бъдат качени в публикацията, само че те могат да бъдат открити в Twitter свободно.

Последните му думи пред камерата са: „ Не ни взеха, по тази причина не отидохме “.

Тримата обвинени нападатели са пристигнали на мястото с мотоциклети, заяви полицията. На мястото на случая са били ранени и служител на реда и публицист.

След случая в събота вечерта министърът Йоги Адитянат подреди правосъдно следствие на убийствата и забрани провеждането на огромни събирания в регионите на Утар Прадеш.

Ахмед, който е някогашен народен представител, и брат му са арестувани от полицията и са докарани в Праяградж в Утар Прадеш, където против Ахмед са повдигнати обвинявания в ликвидиране и нахлуване.

основен очевидец по делото за убийството през 2005 година на Раджу Пал, народен представител от районната партия „ Бахуджан Самадж “.

Ахмед беше вкаран в пандиза през 2019 година, откакто беше наказан за похищение.

Синът на Атик Ахмед – Асад и още един мъж, търсени във връзка със случая на ликвидиране, бяха убити от полицията по-рано тази седмица при престрелка, която беше разказана като гонене с органите на реда.

Утар Прадеш се ръководи от хиндуистката националистическа партия BJP, а опозиционните партии разкритикуваха убийствата като пропуск в сигурността.

„ Престъпността е достигнала своя връх в УП и моралът на нарушителите е висок “, написа в Туитър на хинди Ахилеш Ядав, началник на опозиционната партия Самаджвади.

„ Когато някой може да бъде погубен при открита пукотевица посред кордона за сигурност на полицията, тогава какво да си дадем сметка за сигурността на необятната общност. Поради това измежду обществеността се основава атмосфера на боязън. Изглежда, че някои хора съзнателно основават такава атмосфера “, добави той.

През последните шест години полицията в щата е умъртвила повече от 180 души с разнообразни обвинявания.

Правозащитници упрекват полицията в осъществяване на извънсъдебни убийства, което държавното управление на щата отхвърля.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР