Бивш член на руската Държавна дума твърди, че руски партизани

...
Бивш член на руската Държавна дума твърди, че руски партизани
Коментари Харесай

Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугин?

Бивш член на съветската Държавна дума твърди, че съветски партизани са виновни за взривяването на автомобил, при което почина дъщерята на един от най-близките съдружници на Владимир Путин в покрайнините на Москва, написа в. " Гардиън ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Иля Пономарьов съобщи в Киев, където живее, че осъщественият в събота атентат е дело на Националната републиканска войска. По думите му това е незаконна формация, настояща в Русия, чиято цел е събаряне от власт на режима на Путин.

Британското издание отбелязва, че няма по какъв начин да откри достоверността на изказванията на Пономарьов. Руски коментатори упрекнаха Украйна за офанзивата - изказване, което Киев изрично отхвърля. " Атаката отваря нова страница в съветската опозиция против путинизма. Нова, само че не и последна ", съобщи Пономарьов в ефира на рускоезичната телевизия, която той започва в Киев по-рано тази година.

При гърмежа почина Даря Дугина, 29-годишната щерка на съветския политически коментатор и крайнодесен идеолог Александър Дугин. И двамата са обект на английски и американски наказания за дейности за дестабилизиране на Украйна.

Пономарьов сподели, че партизани в Русия са подготвени да извършат още сходни офанзиви против видни персони, свързани с Кремъл, включително длъжностни лица, олигарси и хора от съветските служби за сигурност. Бившият народен представител прочете текст, който по думите му е манифест на групировката: " Ние разгласяваме президента Путин за грабител на власт и военнопрестъпник, който промени конституцията, предприе братоубийствена война сред славянските нации и изпрати съветски бойци на сигурна и безсмислена гибел ". " Бедност и ковчези за едни, дворци за други - това е същността на неговата политика. Ние считаме, че хората, чиито права са отнети, имат съображение да се опълчат на тираните. Путин ще бъде свален от власт и погубен от нас! ", се споделя още в текста.

Депутат от левицата, Пономарьов бе единственият депутат, който гласоподава срещу анексирането на Крим през 2014 година. След като бе на посещаване в Съединени американски щати, Кремъл му забрани да се върне в личната си страна. Той стана украински жител през 2019 година. През март, след нахлуването на Русия в Украйна, той сътвори канал в " Телеграм " на име " Роспартизан ", в който се оповестяват вести за антивоенни дейности в съветски градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР