Бивш американски посланик беше обвинен, че е шпионирал САЩ в

...
Бивш американски посланик беше обвинен, че е шпионирал САЩ в
Коментари Харесай

Бивш американски посланик е обвинен , че е шпионирал САЩ в полза на Куба

Бивш американски дипломат беше упрекнат, че е шпионирал Съединени американски щати в интерес на Куба " в продължение на над 40 години ", предадоха международните организации, като цитираха изказване на американското министерство на правораздаването.

Случаят на Виктор Мануел Роча, на 73 години, е " едно от най-продължителните и на високо ниво внедрявания на задграничен сътрудник в американската страна ", се споделя в изказване на американския министър на правораздаването Мерик Гарланд.

Мануел Роча е бил дипломат на Съединени американски щати в Боливия от 2000 до 2002 година

Той е упрекнат също, че е употребявал паспорт, добит посредством погрешно изказване.

Дейността на сътрудник Мануел Роча е продължавала най-малко от 1981 година, като той се е срещал със чиновници на кубинското разузнаване и е предоставял на държавното управление на Съединени американски щати погрешна информация за пътуванията и контактите си, а дипломатът е заемал високи постове и в Аржентина и Хавана, отбелязва Асошиейтед прес.

ФБР е научило за връзките сред дипломата и кубинското разузнаване предходната година и е употребило серия от секрети срещи с човек, представящ се за чиновник на кубинското разузнаване.

На една от срещите си Мануел Роча декларирал, че разследващите служби са му споделили да " води естествен живот " и той е основал изкуствената идентичност на " човек с десни убеждения ".

Предстои Роча да се яви пред съда. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР