Битовите потребители на газ ще бъдат подпомогнати. Конкретната схема ще

...
Битовите потребители на газ ще бъдат подпомогнати. Конкретната схема ще
Коментари Харесай

До дни ще има схема за подпомагане на битовите потребители на газ

Битовите консуматори на газ ще бъдат подкрепени. Конкретната скица ще е подготвена до дни. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред бТВ, съобщи БГНЕС.

Помощта ще е за месеците от декември до март. „ Ресурсът към този момент е заделен с решение на Министерски съвет и решението на Народното събрание като част от 800 млн. бюджетни средства. Конкретната скица сега се създава в Министерство на енергетиката, допускам, че до дни ще е подготвена и ще бъде нотифицирана към Европа, с цел да стартира подпомагането”, изясни Асен Василев.

„ На международните тържища може да имаме растящи цени на газ и електрическа енергия, ние сега действително за първа година сме изцяло интегрирани на тържищата за електрическа енергия и това стои зад част от високите цени “, уточни още той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Финансовият запас за компенсиране на пенсиите е разполагаем, за...

По думите му след мораториума нарастването на тока може да е и нула.

Относно обстоятелството, че някои пенсионери са получили в първия месец на новата година, Василев сподели: „ По принцип има нарастване на пенсиите, което е приблизително с към 65 лв. съгласно сметките на Национален осигурителен институт, нарастването е друго за другите хора съгласно трудовия стаж. Знаехме, че евентуално ще има проблем с пенсиите, които са малко над минималната, само че не са задоволително високи и с задоволително трудов стаж, с цел да могат да получат цялостен размер на индексациите на пенсията. Това е най-важното, тъй като е непрекъсната съставния елемент. COVID-добавката е до момента в който има рецесия. Важно е да се вдигне непрекъснатата съставния елемент “ на пенсиите “, означи финансовият министър.

Министърът на финансите бе безапелационен, че данъчните закони няма да бъдат променяни. „ Единствено ще отпаднат налог " уикенд " и налога върху лихвите”, сподели той и добави, че те са изцяло безсмислени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Повече от 2 пъти се е нараснала цената на природния газ в България на контролирания пазар (за битови п...

Във връзка с коментара от събота на водача на ИТН Слави Трифонов, Василев разяснява:

Финансирането на партии посредством дотация не е най-хубавия механизъм. Трябва да има някакъв вид минимална прехрана - на офиси и сътрудници, и до там. Субсидията ще се употребява от " Продължаваме промяната ", не отиват в партия " Социалдемократи ", съобщи той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР