Биткойн, криптовалути и блокчейн стартъпи експлодираха на сцената на финансовите

...
Биткойн, криптовалути и блокчейн стартъпи експлодираха на сцената на финансовите
Коментари Харесай

Кошмарът за биткойн и блокчейн в Лондон е на път да се сбъдне

Биткойн, криптовалути и блокчейн стартъпи експлодираха на сцената на финансовите технологии в Лондон през последните няколко години, само че в този момент, заради комбинацията от евентуално по-строги нови регулации и настъпващия излаз за Англия от Европейския съюз, нещата може да се влошат доста за новоизградения биткойн и крипто бранш.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън, който пое поста на Тереза ​​Мей, която прекара две безплодни години в опити да контракти договорка с Европейски Съюз, насочи страната към рисков сюжет за Брексит без договорка, евентуално причиняващ безпорядък, въпреки че това може би покачва цената на биткойните, осведоми Forbes.

Британският парламент спря, най-малко към този момент, проекта на Джонсън, само че Брексит без договорка си остава евентуален излаз, което подхранва несигурността на бизнеса. Ако Англия в последна сметка напусне блока без съглашение, фирмите, занимаващи се с финансови технологии ще изгубят достъп до единния пазар на съюза - стартъпите в областта на биткойна и криптовалутите мъчно биха оправдали поддържането на офис в Лондон без елементарен път до Европа. "Несигурността към Брексит към този момент взе огромна тежест, изключително за задгранични компании, разрастващи бизнес във Англия ", споделя Феликс Шипкевич, юрист със седалище в Ню Йорк, профилиран в цифровата валута и финансовите технологии.

Вече е открито, че финтех фирмите се изнасят от Англия към Европейски Съюз в подготовка за Брексит, съгласно отчет на New Financial, излязъл по-рано тази година. „ Ако финтех бизнесът във Англия не може да получи достъп до интернационалните експерти, работещи в области като машинно образование, изкуствен интелект и блокчейн, даже и след Брексит, това може да докара до стесняване в бранша, тъй като сега до една пета от чиновниците от финтех секторът във Англия идват от Европейски Съюз ", съобщи Сара Хол, старши помощник в Обединеното кралство.

През август финансовият регулатор във Англия предизвести евентуалните вложители, че биткойните и криптовалутите нямат „ вътрешна стойност “, като някои одобриха това предизвестие като сигнал, че страната може би се насочва към възбрана на биткойна.

Миналата седмица шефът на Банката на Англия Марк Карни, който по-рано подлагаше на критика биткойна и неговите производни, съобщи, че световната цифрова валута би могла да размени американския $ като международна аварийна валута и евентуално да се конкурира непосредствено с биткойна и другите огромни криптовалути. Междувременно обещаващ стартъп в областта на криптовалутите, към този момент се сблъска с проблеми, сочат отчетите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР