Биткойн достигна двугодишен връх във вторник, пробивайки над границата от

...
Биткойн достигна двугодишен връх във вторник, пробивайки над границата от
Коментари Харесай

Биткойн е близо до счупване на историческия си рекорд

Биткойн доближи двугодишен връх във вторник, пробивайки над границата от 68 600 $ за брой и преследвайки историческия си връх. Криптовалута е повишена с 50% тази година, а по-голямата част от покачването идва през последните няколко седмици, откакто притоците към биткойн фондовете в Съединени американски щати набъбнаха.

Във вторник криптовалутата беше остана на косъм от пика за всички времена от 68 999,99 $, подложен през ноември 2021 година

Борсово търгуваните фондове към биткойн бяха утвърдени в Съединените щати по-рано тази година. Тяхното пускане отвори пътя за нови огромни вложители и възроди ентусиазма и инерцията

Това е криптомания 4.0 и мисля, че в случай че продължим да виждаме относително ниска волатилност при облигациите и лихвите, това може да продължи. Определено има нещо като ирационално държание, което се прокрадва на пазара “, сподели Кайл Рода, старши пазарен анализатор в Capital.com.

Нетните потоци в 10-те най-големи спот биткойн фонда в Съединени американски щати доближиха 2.17 милиарда $ през седмицата до 1 март, като повече от половината от тях отиват в iShares Bitcoin Trust на BlackRock, съгласно данни на LSEG.

Апетитът към биткойн доближава ненаситни равнища “, сподели Тони Сикамор, пазарен анализатор в IG.

По-малкият съперник – етер – се движи от спекулациите, че той също може скоро да има борсово търгувани фондове, стимулиращи притока на средства, и е повишен с над 50% за годината до 3649 $.

Регулаторна декларация в понеделник сподели, че Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати е отсрочила решението си по заявление от мениджъра на активи BlackRock за своя спот етериум борсово търгуван фонд.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР