Битката за София започна. Първи кандидат за кмет ще обяви

...
Битката за София започна. Първи кандидат за кмет ще обяви
Коментари Харесай

Битката за София започна! Първи кандидат за кмет

Битката за София стартира. Първи претендент за кмет ще разгласи до дни програмата и екипа си. Това е кандидатът на „ Продължаваме промяната ” Васил Терзиев. Той ще е общия претендент за кмет на „ Промяната ”, „ Демократична България ”, „ Спаси София ” и „ Екипът на София ”.

Терзиев, който е главен спонсор на „ Промяната ” ще показа програмата и екипа си на 27 юни. В 19 часа във вторник предприемачът ще събере съидейници и симпатизанти, с цел да разгласи публично, че се впуска в конкуренцията за София, съобщи „ 24 часа ”.
-->
Лидерът на “Спаси София ” Борис Бонев се чака да поведе общата листа за общински съветници в столицата. Това е една от сделките сред сътрудниците на този стадий, макар че процесът не е финализиран.

Очакванията са след изборите Бонев да бъде препоръчан за ръководител на Столичния общински съвет. Бонев бе претендент за кмет и взе 47 936 гласа (10,77%).

Терзиев е IT специалист и бе измежду създателите на компанията “Телерик ”, която през 2014 година беше купена от американската Progress с рекордна за района договорка за 262,5 млн. $. Той е и съосновател на “Телерик Академия ” и Campus X - планове, които оказват помощ за развиването на IT и стартъп сферата у нас. През май Терзиев напусна фонда за рисков капитал Eleven и бе сменен от някогашния си съучастник в “Телерик ” Светозар Георгиев.

Лицето на “Екипът на София ” арх. Любо Георгиев ще е предлагането за основен проектант, като концепцията е той да поеме визията за града, а чисто административната работа да се поеме от различен специалист. Преди месец арх. Георгиев изясни в изявление за “Дневник ”, че към този момент работят експертни групи по разнообразни тематики - от градоустройство до опазване на здравето, тъй като проект за деяние с график би трябвало да има от ден първи на мандата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР