Битката за постове във властта е отворила разлом в отношенията

...
Битката за постове във властта е отворила разлом в отношенията
Коментари Харесай

Грозни сцени: Бой за постове в „Промяната“, Лена разследва роднините на Даниел Лорер

Битката за постове във властта е отворила разлом в връзките сред съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, разясняват депутати от парламентарната група. Според тях повода за влошените връзки била, че Петков е пренебрегнат освен от властта, само че и от опцията да кадрува в нея.

Това го изнервяло и напрягало и постоянно го водело в Министерски съвет, където нахлувал в разнообразни кабинети по кадрови въпроси. Петков разчитал най-много на Лена Бориславова, която била предана и лоялна към него и подготвена да извършва щенията му, съобщи „ Труд “.

В ППДБ настояват, че амбициозната юристка работи по инструкции на Петков, който я пращал на разнообразни срещи, с цел да има информация какво се случва там. От напористите акции на Бориславова недоволства лагерът на Асен Василев-Николай Денков, където към този момент съумяват да удържат ситуацията, като не легитимират Лена с пост в политическия кабинет на премиера.

Натискът бил юристката да бъде назначена за консултант. Лена Бориславова е в Изпълнителния съвет на “Продължаваме смяната ”, само че в партията към този момент се чували гласове да бъде извадена от него.

Реклама

Депутати от Политическа партия разясниха пред “Труд news ”, че напрежението към номинирането и отдръпването на Виолета Лорер за член на борда на Европейската капиталова банка преди две седмици също е било инспирирано от Лена Бориславова, която не била осведомена от финансовия министър Асен Василев за опита му да я пробута.

Малко по-късно Бориславова разпоредила на народни представители да съберат цялата информация за роднините на Даниел Лорер – къде са назначени и какъв брой от тях са били на държавни постове или свързани с изпълнителната власт и по времето на държавното управление “Петков ”. Лена оправдала справката с несъразмерното овластяване на семейството Лорер, само че единствено един народен представител се съгласил да събира сходна информация за съпартиец.

В парламентарната група имало насъбрани биографии за зам.-министри, шефове, регионални шефове и други държавни постове, само че всяка кандидатура минавала по няколко пъти на оглед от Народното събрание към Министерския съвет и назад през Лена Бориславова.

В ППДБ иронично подмятат, че към този момент кадруването на Лена и Кирил Петков се оказвало много несполучливо. Припомнят, че Петков заречен на Христо Иванов да го номинира за еврокомисар, тъй като Иванов желал да върви в Брюксел, където е жена му. Депутати се майтапят, че фантазията му може да се сбъдне, в случай че го създадат лидер на листата за евродепутати следващата година.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР