Битката беше да отстраним Борисов, сега да се върнем назад

...
Битката беше да отстраним Борисов, сега да се върнем назад
Коментари Харесай

Атанас Атанасов разпъна коалицията навръх Разпети Петък

Битката беше да отстраним Борисов, в този момент да се върнем обратно ли, пита Атанас Атанасов

Сигурен съм, че обединението ще устои и на тази стихия. Така депутатът от „ Демократична България ” Атанас Атанасов разяснява в студиото на „ Здравей, България ” по Nova трусовете при ръководещите поради военната помощ за Украйна.

„ В това мъчно време - война, инфлация и толкоз доста проблеми за страната, българите не желаят избори, а политиците да проявят храброст. Призовавам всички, които сме част от това болшинство, да проявим храброст в тази обстановка ”, сподели още зам.-председателят на Народното събрание.

По думите на Атанасов България може да даде оръжие на Украйна, без държавното управление да бъде свалено. „ Едно е какво ще се случи по проблема в пленарната зала, друго е ориста на държавното управление. За поддръжка на решението за предоставяне на оръжие на Украйна в Народното събрание има голямо болшинство ”, акцентира депутатът.  

Според него става въпрос за цивилизационен избор. Той уточни, че артикули на българската военна промишленост от дълго време са на територията на Украйна. „ Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в същото време на безпристрастен, значи да застанеш на страната на агресора ”, посочи Атанасов.

Депутатът разясни, че позицията на страната ни не е неутрална, само че има съмнения във връзка с един детайл. „ Парламентът, по предложение на „ Демократична България ”, одобри декларация, с която осъди агресора Русия в тази война. България, в лицето на своите органи, зае позиция и уточни кой кой е ”, добави той.

„ Военната помощ на България е там. Трябва да се вземе позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. Без да смъкваме държавното управление, без да го напущаме, в случай че нашата позиция не получи поддръжка, ние имаме метод да се разграничим от това и тези, които не желаят да поддържат даването на военна помощ ”, безапелационен е Атанасов. Той е уверен, че в случай че се гласоподава скрито - ще има 200 гласа за това решение.

Във вторник се събирало националното управление на ДСБ, партията на която Атанас Атанасов е водач и която е една от трите обединения в обединението „ Демократична България “.

Там щели да се разискват какви са разновидностите за деяние.

„ В тази тежка обстановка, в която се намира страната, би трябвало да свалим държавното управление ли? Трябва ли да създадем това? Аз си давам сметка, че поемам тежък товар, когато декларирам тази позиция, само че би трябвало да действаме национално отговорно в тази тежка обстановка.

И желая да ви кажа, че ние може да не сме част от обединението и това държавно управление да продължи да съществува, само че дано да не злоупотребявам повече с разнообразни версии “, съобщи съпредседателят на Демократична България.

Той изясни, че при тази настройка на Народното събрание не вижда опция за друго болшинство.

Попитан каква е вероятността да изоставен ръководещата коалиция, само че да продължат да я поддържат, Атанасов отговори, че е споделил задоволително и че следва разискване на тематиката във вторник в границите на ДСБ. Такова решение обаче евентуално би се отнесло и за „ Демократична България “ като цяло поради, че до момента трите партии в нея работят в синхрон.

Припомняме, че през вчерашния ден от „ Да, България “ в лицето на Христо Иванов намекнаха, че биха напуснали властта, в случай че не бъде утвърдена военна помощ за Украйна. Иванов съобщи, че желае привикване на съдружен съвет на ръководещите във вторник за разискване на проблема.

Третата партия в Демократична България е „ Зелено придвижване “. Тя има вицепремиер в лицето на Борислав Сандов, който е и министър на околната среда и водите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР