Биометричните методи за идентификация драстично съкращават времето за чакане по

...
Коментари Харесай

Биометрията продължава да превзема летищата


Биометричните способи за идентификация фрапантно редуцират времето за очакване по летищата (снимка: CC0 Public Domain)

Авиолиниите и летищата по целия свят от ден на ден разчитат на биометрия за ръководство на потока от пасажери, който би трябвало да управляват. Пазарът на технологии за тази цел дава обещание бърз напредък в идните години.

Австралийските летища са измежду водещите в това отношение. Прилаганите от тях системи съчетават лицево различаване за пропускане на пасажерите към верните терминали, интегрирайки се с киоски и други системи за автоматизация. Удобството за пасажерите е в това, че с лицево различаване заобикалят потребността от спомагателни средства за идентификация във всички точки от полета.

Подобни планове се осъществят от ден на ден в Съединени американски щати, Европа и Азия. Освен за авио-операторите и за летищните администрации, технологиите за биометрично различаване са в помощ на гранично-пропусквателните служби и стратегиите за постоянно пътуващи жители от вида на Star Alliance. Използването на лично „ селфи “ еднократно замества потребността от проявление на документи за пътешестване в основните точки за инспекция.
още по темата
Данните са окуражаващи. В Бразилия, да вземем за пример, биометрията към този момент е понижила времето за изчакване с 50 %, по данни на самолетната компания Latam Brasil от 2022 година Операторът употребява биометрични и други цифрови технологии на летищата в Сао Пауло и Рио де Жанейро при качване на пасажерите. Същите данни сочат, че 70% от пътуващите употребяват киоски за печатане на маркерите за багажа, а 80% употребяват услугите за чекиране онлайн и посредством смартфон-приложение.

Според нов отчет на Markets and Markets, биометрията в летищните действия е пазар, който ще нарасне от 7 милиарда $ през 2022 година до 8,3 милиарда $ през 2027 година, което прави средногодишно по 3,5% напредък за петте години. Използват се биометрични системи наред с други способи като RFID и скенери.

Главен фактор за развиването на пазара е потребителското „ прекарване “, което фрапантно се усъвършенства с внедряване на биометричните услуги. Подобрението в крайните устройства подхожда на повишението на световните стандарти за сигурност и в същото време форсира инспекциите по летищата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР